RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Færrest arbeidsledige


Ullern og Vestre Aker er de bydelene med lavest arbeidsledighet i Oslo.
Ullern og Vestre Aker er de bydelene med lavest arbeidsledighet i Oslo.
Arbeidsledigheten i Oslo og Akershus er redusert med 22 prosent sammenliknet med januar i fjor. Ullern er den bydelen i Oslo med færrest arbeidsledige.

Ledighetstallene for januar viser at det er 10 391 helt ledige i Oslo og Akershus. Det er en reduksjon på 1371 personer sammenliknet med samme periode i fjor.

Ullern og Vestre Aker er de bydelene med lavest arbeidsledighet. I Ullern bydel er det 239 arbeidsledige, mens det i Vestre Aker er 298 arbeidsledige, viser tall fra NAV.

Det er flest arbeidsledige på Grünerløkka. Her er 947 uten jobb.

Flere utlysninger i alle kanaler

Det stramme arbeidsmarkedet fra 2007 vil fortsette inn i 2008, sier fylkesdirektør i NAV Akershus, Ellen Chr. Christiansen.

Hun mener økningen i utlyste stillinger illustrerer at jaken på arbeidskraft blir tøffere og tøffere.

Det tyder på at bedrifter som tidligere rekrutterte gjennom egne nettverk nå i større grad bruker alle kanaler, samtidig som det også kan være et tegn på at man er nødt til å utlyse stillinger flere ganger før de blir besatt, sier hun.

I følge statistikken er ledigheten blant seniorer over 60 år på god vei nedover både i Oslo og Akershus. Ledigheten i aldersgruppen 60 + gikk ned med 22 prosent både i desember og i januar sammenliknet med samme måned året før.

Langt færre langtidsledige i 2007

I løpet av 2007 ble antall langtidsledige redusert med hele 42 og 44 prosent i henholdsvis Oslo og Akershus. De ordinære ledighetstallene viser til sammenlikning en reduksjon på 25 prosent i Oslo og 30 prosent i Akershus.

- Av 31 164 personer som meldte seg arbeidsledige i Oslo i løpet av 2006, var det 2 968 av disse som fremdeles sto uten jobb ved utgangen av 2007. Tilsvarende av 18 427 ledigmeldte i Akershus i løpet av 2006, sto 1 289 uten jobb ved utgangen av 2007. Dette er relativt små andeler, som bekrefter at terskelen inn i arbeidslivet er lavere enn på lenge og at et fåtall står lenge uten arbeid eller aktivitet, sier Christiansen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere