RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Første føll på 10 år


For første gang på over ti år er det født føll i Stall Prinsdal. På formiddagen St. Hansaften fikk 16 år gamle Logine føllet som foreløpig heter Elvis.
For første gang på over ti år er det født føll i Stall Prinsdal. På formiddagen St. Hansaften fikk 16 år gamle Logine føllet som foreløpig heter Elvis.
Lenge har det vært klart at det skulle bli fødsel i stallen i Prinsdal omtrent midtsommers. På formiddagen St. Hansaften kom Elvis.

PRINSDAL: Mens den 16 år gamle moren Logine er helt hvit, er det lille føllet brunt, men med en hvit flekk mellom mule og øyne.

- Både mor og far har fine stamtavler, så dette bør bli en fin hest, sier Janne Reitan, leder på Stall Prinsdal.

- Vi forsto at fødselen nærmet seg, og satte opp et lite videokamera for å kunne følle med, forteller. - Første natten skjedde det ikke noe, og ikke den andre. Veldig ofte skjer jo slike fødsler på natten. Men midt på formiddagen St. Hansaften la Logine seg ned, og da tok det ikke lange tiden før føllet kom.

Og det tok heller ikke lange tiden før "babyen" forsøkte å komme seg på beina.

Elvis

- Hva skal barnet hete?

- Alle føll født i 2009 skal ha et navn som begynner på E, og foreløpig kaller vi det Elvis, forteller Janne Reitan. - Men vi må ganske fort nå bestemme oss for det endelige navnet for det skal jo skrives papirer for registrering.

Første gang

Det er mange hester knyttet til Stall Prinsdal, men det er ikke hver dag det er fødsler her.

- Så vidt jeg vet er dette første føll som har kommet til her på over ti år, så dette er virkelig en begivenhet, sier lederen.

Og det lille føllet har fått stor oppmerksomhet. - Det tok ikke lange tiden før det ble kjent at vi hadde et lite føll her, og trafikken har derfor vært stor.

Men å komme helt innpå det lille dyret, er ikke så lett. Mor passer på, og med en gang hun synes nysgjerrige kommer for nær, stiller hun seg beskyttende foran den nyfødte.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere