RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Første møte med Liberia


 
 
Fredag 13.februar reiste Ane Marie Anderson fra Sofienberg til Liberia i regi av ungdommens rettighetsorgan i Plan Norge (URO). Her er første bloggen fra henne.

Det er midt på natta. Jeg sitter i en jeep fra flyplassen, på vei inn mot Monrovia, hovedstaden i Liberia. Utenfor vinduene trasker det stadig folk av gårde langsmed veien gamle, unge, noen bare barn. Noen har bøtter, de skal vel hente vann. Det lukter bål, og i små hytter og hus kan jeg se mennesker som samler seg rundt det som er av lys. Afrika er akkurat sånn jeg trodde det skulle være.

Når vi kommer inn mot byen, blir menneskene flere, og lysene kommer hyppigere. Sjåføren forteller litt sporadisk om det vi kjører forbi. Fotballstadion, Plan-kontoret og der, på høyre side, ligger huset til Charles Taylor. Dere vet, krigsherren som ble president her i Liberia, og som for tiden blir tiltalt for grove brudd på menneskerettighetene. Ja vi vet hvem han sikter til, og når vi kommer inn til lysene i sentrum ser vi også hvorfor. Det er lett å forstå at borgerkrigen som har herjet i Liberia har etterlatt dype spor. Afrika kan kanskje være litt shabby, men her er ting ødelagt.

Men resten av inntrykkene må vente til i morgen. Det er sent, og med dobbeltsyn og komatøse tilstander er det best å vente til morgendagen med å tenke på hva jeg er med på. Rett før jeg legger meg kan jeg likevel ikke dy meg; shit, jeg er i Afrika.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere