RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Første vinterdag på Ekebergsletta


Det som var et tynt, hvitt lag på Ekebergsletta, ble fredag formiddag en hest for disse seks Ekeberg-barna som hadde utetime på skolen.
Det som var et tynt, hvitt lag på Ekebergsletta, ble fredag formiddag en hest for disse seks Ekeberg-barna som hadde utetime på skolen. Foto: Foto: Arne Vidar Jenssen
Ikke alle voksne er like begeistret for det første snøfallet. Men det var barna på Ekeberg skole fredag.

EKEBERG: – Femteklassingene hos oss er faddere for førsteklassene, og i dag var en flott dag å la dem være sammen ute, sier Åshild Johannessen, lærer på Ekeberg skole.

Dermed har alle elevene i de fire 1.-klassene gode læremestre i hva man gjør dagen det første snøværet har satt sitt preg på Ekebergsletta.

Bare noen få centimetre med snø blir til borger, hester og snøfigurer. For om ikke det hvite laget er tykt, så er det mange kvadratmeter å boltre seg på.

Og fantasien hos de unge er stor. Når man ruller fire store snøballer og legger dem etter hverandre – og lager noe som skal være et hode, har man plutselig en flott hest å leke på. Og hva er vel morsommere enn å lage sin egen borg.

Oppi skogen mot Brannfjell stiger små røyksøyler. For når man har holdt på ute en stund, er det godt å ha et bål å varme seg på. Spyd , pølser og lomper resulterer i de herligste måltider.

Kort sagt – en flott start på det de unge håper blir en lang vinter med mange dryss fra Kong Vinter.

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere