RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Førstemann ut

Forretningen Bærre Lækkert i Storgata 36 må stanse driften som følge av etableringen av midlertidig sprøyterom. Det har Omsorgsbygg bestemt.

SENTRUM: De viser ikke mye omsorg overfor meg og mine ansatte i hvert fall, sukker innehaveren av butikken Bærre Lækkert, Johann Kallevik, og henviser til et brev han har mottatt fra Omsorgsbygg. Nylig fikk han beskjed om at leieavtalen med kommunen gjennom elleve år sies opp fra 30. juni.

En kulturinstitusjon

Butikken har blant annet en av landets desidert største samlinger av gamle kort, og er en av få gjenværende butikker innen dette feltet. Kallevik fortviler over å måtte legge ned butikken sin.
Det er jo dette som er livet mitt. I tillegg betyr denne butikken mye for kundene mine. Dette er en type butikk du må inn til sentrum av Oslo for å finne. Om de små butikkene legges ned tror jeg enda flere vil velge de store sentrene i utkanten. Det vil gå hardt utover næringsgrunnlaget i området, mener Kallevik. Lokalene som i dag huser Kalleviks forretning skal gjøres om til en inngang til bakgården. Her skal det midlertidige sprøyterommet etableres.

Ikke bra

Luigi Diruscio er en av Kalleviks faste kunder, og rister oppgitt på hodet når han får høre at butikken må legge ned.
Nei, nei. Det er jo ikke bra i det hele tatt, sukker Diruscio oppgitt. Til sammen har butikken en samling på 350.000 postkort.
Jeg aner ikke hvor jeg skal gjøre av alt sammen, så dette er virkelig en katastrofe, mener Kallevik.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere