*Nettavisen* Nyheter.

Fruktbare kvinner i sør

Ikke bare føder kvinnene i Søndre Nordstrand flere barn enn sine nabokvinner, men de er også byens mest fruktbare.

SØNDRE NORDSTRAND: Kvinnene i Søndre Nordstrand forventes å føde 2,3 barn i løpet av sin fødedyktige periode. Det er flere enn noe annet sted i hele landet. I nabobydelene Nordstrand og Østensjø forventes nemlig ikke kvinnene å føde mer enn 2 barn hver.
Det handler i første rekke mye om boligstrukturen, sier helsekonsulent Merete Løberg i Bydel Søndre Nordstrand.

Barnevennlig bydel

Bydel Søndre Nordstrand er i stor grad tilrettelagt for småbarnsfamilier. Det er svært får små leiligheter i bydelen. Hele 79 prosent av boligene i bydelen har tre rom og kjøkken eller mer.
Her i bydelen er andelen småhus totalt 45 prosent, mens snittet for hele Oslo er på 16 prosent, sier Løberg. Hun forteller også at andelen fire- og femroms leiligheter er ti prosent høyere enn by-totalen.
Jeg tror nok også at boligprisene har noe å si. Det er billigere her enn andre steder i byen og det er da gunsstig for barnefamilier å bosette seg her, sier Løberg. Hun påpeker også bydelens beliggenhet i forhold til marka som en barnevennlig faktor.

Mange kulturer

Vi har jo en kulturelt sammensatt befolkning. 1. januar i fjor hadde Søndre Nordstrand størst andel innvandrere med ikke-vestlige bakgrunn i hele landet, sier Løberg. Hun er likevel forsiktig med å peke ut dette som en av grunnene til den høye fruktbarheten i bydelen. Statistikken viser også tydelige tendenser til at flere er hjemme med barna lenger i Søndre Nordstrand enn i nabobydelene. Dette gir utslag i høyere andel kontantstøtte mottakere og lavere barnahagedekning.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag