*Nettavisen* Nyheter.

Frustrasjon over høyskoleforsinkelse

Undervisningsrommene i Pilestredet 35 ble lovet klare i januar. Nå har det kommet nye løfter om at bygget skal ferdigstilles til påske.

VIKA/PILESTREDET: 2. januar skulle det nye bygget til Høyskolesenteret i Oslo stå klar. Bygget er fortsatt ikke ferdig, antakelig kommer det ikke til å stå helt ferdig før nærmere mai. Likevel flyttet ansatte inn 2. januar, elevene venter nå på sin innflyttningsdato, som har blitt endret flere ganger.

Frustrert

Jeg tror ikke engang at klassen min får flyttet inn før vi er ferdig på skolen, sier informatikkstudent på ingeniøravdelingen i Vika, Baboucarr Sarr. Den siste datoen de fikk opplyst som flyttedato, var 15. januar. Men for kort tid siden ble flyttingen utsatt til påske. Sarr tviler sterkt på at bygget vil bli ferdig til den tid.

Vi får hele tiden mail om nye ting og at det må tas forbehold om endringer. Jeg kan forstå at noen elever blir litt usikre da, sier han og forteller at det til og med har vært snakket om å ha noen timer på Sogn videregående skole.

Det forslaget droppet de heldigvis, sier han.

Jeg har jo egentlig ikke så mye å klage over, for jeg har bare ett fag. Den resterende tiden går til hovedprosjektet. Det er heller ikke noe problem for oss å jobbe på høyskolesenteret her oppe. Men jeg forstår de elevene som er forvirret og lei av å vente, sier han, og er like lei av å vente selv.


Skjønner frustrasjonen

Det har jo vært noen irritasjonsmomenter med dette for oss som leietakere, fordi byggearbeidet ikke har blitt raskt nok ferdig, sier direktør for Høgskolen i Oslo, Åsulf Frøynes.

Vi har jo forskjøvet skoleåret med en drøy uke, sier han.

Undervisningsfløyen i andre etasje skal være ferdig, og avdelingen for samfunnsfagstudentene flyttet inn i bygget på mandag. Til tross for innflytting av en avdeling, mangler kantine og andre fasiliteter. Kantinen er lovet ferdig til 1.mars.

Jeg skjønner at det er mange elever som er frustrerte og irriterte på grunn av utsettelsen. Det som er viktig nå, er at byggingen blir raskt ferdig, slik at Vika kan komme seg inn i det nye bygget også, sier direktøren.

Er dere sikre på at de får flyttet inn til påske?


Sikre og sikre. Vi har jo litt dårlig erfaring med disse tidsfristene, men dette er jo en kjempemessig byggesak, sier Frøynes, men han tror likevel at tidsfristen nå vil bli overholdt.

Det har vært kaotisk de siste ukene og vi har hatt jevnlige møter. For oss er det viktigste at bygget er sikkerhetsmessig og miljømessig forsvarlig, slik at elevene kan komme seg inn. Men de må også være forberedt på at det fortsatt vil være noen mangler, avslutter han.

Til sammen vil bygget huse omtrent 3000 ansatte, elever og annet personell.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag