RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fryd med forskning på Ullern

Elever ved Ullern videregående skole stakk av med pris på 5000 kroner for forskerinnsats.

Ullern: Klasse 2c og 2d på Ullern videregående skole ble forrige uke tildelt årets Forskningsfrydpris på 5000 kroner.
Klassene fikk prisen etter å ha deltatt ved årets Ungforsk- prosjekt, hvor de har arbeidet innenfor ulike temaer som klima, genteknologi, energi og radioaktivitet. I tillegg har de deltatt aktivt i uttesting og lansering av det nye klimaprogrammet i Viten, "På tynn is", et program om klimaendringer i Arktis.
Ungforsk er startet av Akershus fylkeskommune og arrangeres i samarbeid med forsknings- og undervisningsmiljøene på Universitetet i Oslo, Universitetet for miljø- og biovitenskap (tidligere NLH) og Kjellermiljøet. Prosjektet arrangeres hver høst for elever i ungdoms og videregående skoler. Arrangementet går på omgang mellom forskningsmiljøene. Forskningsfryd arrangeres som en konkurranse mellom de årlige arrangementene.
Fortjent
Tilstede for å dele ut prisen var Seniorforsker ved Norsk institutt for luftforskning, Inga Fløisand og Janne Svegården, næringssjef i Akershus fylkeskommune:
- Det er på bakgrunn av elevenes arbeid med å teste, videreutvikle og klarere dataprogrammet at skolen vinner årets pris. Elevene har utført et faglig arbeid, de har aktivt deltatt og gitt noe tilbake som andre vil ha glede av, sier Inga Fløisand.
Stor ære
Hvert år deles prisen ut til en skole i Oslo og en i Akershus som har lagt ekstra arbeide i å stimulere til interesse innenfor naturfag og teknologi blant sine elever.
- Det er en kjempestor ære å få denne prisen. Ullern videregående har i cirka hundre år hatt en solid fordypning i realfagene og spesielt de siste årene har vi utviklet oss på dette området. Vi har aldri tidligere hatt så stor søknadsmasse til realfagene som disse årene. Dette medfører en stor kreativitet og utvikling i disse fagene, sier assisterende rektor Torill Nedberge Klevmark.
- Dette er veldig spennende.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere