RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fryd og sjokk for de små


Høydepunkt: Barna ropte og ropte, og til slutt kom julenissen. Alle foto: Jarle Aabø
Høydepunkt: Barna ropte og ropte, og til slutt kom julenissen. Alle foto: Jarle Aabø
Til stor jubel gikk tidenes første juletrefest på Røa av stabelen onsdag. Og det blir ikke den siste.

– Vi var rundt 100 personer med stort og smått. Barna så ut til å kose seg.


Juletrefestgeneral i Røa Vel, Jarle Aabø er ikke i tvil. En ny tradisjon er født.

Barnas musikkhelter

Fra fat og scene fikk barna servert sine favoritter: Pølser, brus og is, og musikkduoen Molly og partner. Duoen, bestående av Marianne Krogness og Marianne Gregersen Herlofsen, har gitt ut en CD med barnesanger, og har denne julen vært å høre på Radio Super.

– Det er viktig at barn blir utsatt - hvis man kan si det - for kvalitet, sier Aabø, og legger til at det er et viktig kriterium i videre utvikling av festtradisjonen.

Ropte og ropte

Gang rundt juletreet satte julestemningen, til toner fra Røa kirkes organist på piano. Kveldens høydepunkt kom likevel helt til slutt.

– Barna sto i vinduet og ropte og ropte, og til slutt kom julenissen gående over Røa torg. Det var en stemning av fryd og sjokk, smiler Aabø.

LES OGSÅ; Avlutter julen med barna

Større neste år

Årets deltakermengde på 40 barn er bare litt over halvparten av hva storsalen i Samfunnshus Vest kan huse. Neste år lover festgeneralen at enda flere skal kunne komme på fest.

– Mange ville ha kommet om det ikke var så tidlig på dagen. Derfor legger vi det senere neste år, så enda flere kan ta turen, sier han.

LES OGSÅ: Juletrefest med tradisjoner

Viktig tradisjon

Juletrefester har vært arrangert i Norge siden midten av 1800-tallet. Tradisjonen har iomidlertid falmet noe de siste årene. Dette vil Røa Vel gjøre noe med.

– En av de voksne gjestene hadde fortalt et barn at han skulle på juletrefest, og barnet hadde svart «Hva er det?» Vi i Røa Vel ser på dette som en viktig tradisjon som vi må ta vare på, sier Aabø.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere