RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fryktelige by:Larm

by:Larm byr som kjent på alt mellom himmel og jord. For ikke å glemme helvete!

OSLO: DittOslo.no bega seg ut på en lengre musikalsk reise under by:Larms første kveld.

LES MER OM BANDENE SOM DELTAR PÅ BY:LARM HER

Tungt, tungt, tungt

Etter å ha startet løypa på Mono, der Dråpe stod på scenen (her kan du lese mer om konserten med Dråpe), gikk ferden videre til rockens storstue her til lands- Rockefeller. Der hadde nemlig «Blodhemn» meldt sin ankomst, og med et slikt navn på plakaten var det vanskelig å styre unna. Det ble en fryktelig opplevelse. Ikke fordi Blodhemn spiller fryktelig god musikk, eller fryktelig dårlig musikk, men rett og slett fordi de klarer å levere noe fryktelig! Mørkt, utrolig bråkete, og imponerende traktering av instrumenter for en som ikke har lang fartstid i musikkverdenens mørkeste korridorer. Hvor Blodhemn kommer fra? Herregud. Bergen selvfølgelig.

 

SE BILDER FRA BYLARM HER!

Djerv

Neste band ut på hovedscenen til Rockefeller var selveste Djerv, et band som har sprunget ut av Trelldom, Animal Alpha og Stonegard.

En noe mer stuerein utgave enn Blodhemn riktignok, men Djerv klarte definitivt å skremme publikum i positiv forstand de også. Her snakker vi om noen av landets stødigste musikere, myndig ledet av vokalist Agnete Kjølsrud, med sin utenomjordiske stemme. Kjølsrud klarer å balansere mellom det som nesten må kunne kalles skriking, og mer melodiøse prestasjoner, uten at overgangene blir vanskelig å forholde seg til som lytter. Djerv er fett, hardt og pompøst.

Eksperimentelt

Så var det på tide å nappe ut øreproppene og bevege seg opp til Ingensteds i Brenneriveien, der tidligere vokalist i Amulet, Torgny Amdam presenterte sitt solokonsept under artistnavnet «Torgny». Her ventet en totalt annerledes atmosfære. Torgny gjør alt på sin måte. I begynnelsen kan man la seg skremme og tenke at dette er litt for langt ut på siden, men det tar ikke mange sekundene før man blir omvent. Torgny er modig, der han tør å bruke både seg selv og de underligste instrumenter til å formidle noe som bare er hans. Du kan velge om du vil lukke øynene og bare nyte musikken, eller gjøre begge deler, nemlig å observere Torgny i fri utfoldelse samtidig. Ikke helt uvanlig for en konsert selvsagt, men i dette tilfellet er det krevende. På den gode måten.

Det lille røde

Deretter bar det ned til Nokiateltet på Youngstorget, der Guro von Germeten hadde tatt med seg sitt lille røde trekkspill. Guro kunne by på ekstremt fengende balkanmusikk, blandet med gamle sjømannsviser og det som ellers måtte høre til. Umulig å stå stille. Skal du ha bevegelse på dansegulvet vet du heretter hvilken plate du skal legge i spilleren.

Avslutningsvis ga vi danske Fallulah en sjanse. Med ei flaske Jack Daniels i den ene hånda og mikrofonen i den andre la hun opp til en heidundrandes fest, men helt i taket endte vi vel ikke. Fengende flott, og tidvis engasjerende, men på ingen måte revolusjonerende musikk fra Danmark denne gangen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere