*Nettavisen* Nyheter.

Frykter Aker blir privat sykehus

Are Saastad Fagforbundet står foran Aker sykehus som fortsatt er i nesten full drift, til tross for at groruddølene nå sogner til Ahus. Han frykter framtida for Aker kan bli privat. Foto: FOTO: Alexander Synstad

– Får vi et regjeringsskifte i 2013, kan bli Aker bli et privat sykehus, sier lokallagsleder Are Saastad i Fagforbundet ved Aker sykehus.

BJERKE: Vi treffer Saastad i kafeteriaen på Aker sykehus. Ved nyttår fikk alle innbyggere i Groruddalen overført til Ahus. Men foreløpig går driften stort sett som normalt. Kun enkelte deler av Aker-tilbudet er flyttet. Selv har Saastad sittet i møte på Ahus denne dagen. Han er blitt beordret til å jobbe der. Det blir rettssak av senere denne måneden.

LES OGSÅ: Nå er Ahus ditt lokalsykehus

Saastad og hans medlemmer kjempet i hele fjor for Aker sykehus. Han tror aldri sykehusdriften vil avvikles helt.

– Men det spørs hvor mye av dagens tilbud som vil ødelegges de nærmeste årene. Dersom det blir et regjeringsskifte i form av en Fr0/Høyre-regjering, frykter jeg Aker ender opp som et privat sykehus. Det er i så fall ikke redningen for Aker, sier Saastad.

Han viser til at Helsedepartementet åpner for at private helsetjenester kjøpes inn for å få ned helsekøene.

– De vil ikke utføre enn å dekke opp hullene, sier Saastad.

Slitsomt år

2010 ble et år på barrikadene for de som kjemper for Aker sykehus. Demonstrasjoner, medieoppslag og harde utfall mot helsebyråkratene var det noe av det som preget kampen. Og som Saastad selv mener gjorde ham upopulær hos ledelsen. Han føler det ble et slitsomt år.

– Vi blir jo slitne av å hele tiden omstille og forholde oss til forandringer som ikke har tatt hensyn til ansatte og pasienter.

– Elsker Aker

Men han lar seg varme av støtten fra kolleger, Aker Sykehus`venner og folk i Groruddalen. Han har snakket med en del av dem.

– Aker-pasientene er svært godt fornøyde med tilbudet. De elsker Aker sykehus, føler jeg. Og mange av dem gir oss støtte i kampen. De ønsker ikke utryggheten lengre reisevei vil gi, sier Saastad.

Og støtten merker Saastad og Fagforbundet. Til rettssaken er det samlet inn 100.000 kroner.

– 15.000 kroner av disse pengene ble gitt av en person i Groruddalen. Folk står sammen i denne kampen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.