*Nettavisen* Nyheter.

Frykter at barn vil havne i Mærradalsbekken

Beboere i alle aldre møtte opp for å debattere om gjenåpningen av bekken i Hovseterdalen. Foto: Foto: Silje Seterseter

Motstanderne av gjenåpning av bekken i Hovseterdalen, var i klart flertall på folkemøtet mandag kveld.

HOVSETER SKOLE: I den fullsatte aulaen på Hovseter skole, ble det holdt fire hovedinnlegg rundt en eventuell åpning av Mærradalsbekken. Møtet ble holdt i regi av Røa vel, og de oppmøtte var tydelig engasjerte.

– Dette er stikk i strid med det beboerne ønsker. Det er beregnet syndende 50 millioner kroner til prosjektet. Pengene kan så absolutt brukes mer fornuftig, sa Nicolay Bruusgaard, leder av Hovseterdalens venner, i sitt innlegg.

Utrygt for barna?

Bruusgaard, som flere andre småbarnsforeldre, var bekymret for hva gjenåpningen av bekken vil ha og si for akebakken som brukes hver dag. Han påpekte at barna aker over hele dalen, og dermed vil havne i bekken.

Ingen fare mener Jarle Aabø, styremedlem i Røa vel.

– Det er bare tull at bekken ville være til fare for barna. Det er større sjanse for å drukne i en tekopp enn det er å drukne i bekken, sier han til Akersposten.

Han legger også til at vannet dessuten fryser om vinteren.

– Dette er et møte for å få frem fakta. Det er ikke sånn at det skal brukes 50 millioner kroner på en bekk. Det er et vedlikeholdsarbeid, sier Aabø.

Aabø er avtroppende styremedlem i Røa vel, og han understreker at han her ikke uttaler seg på vegne av Røa Vel, men som privatperson.

Stor uenighet

– Jeg vil si at det er svært dumt å være politiker og bruke penger på noe ingen vil ha, sa Lars Asbjørn Hanssen, nestleder i bydelsutvalget Vestre Aker, etter at alle innleggene var presentert.

Han poengterte selv hvor mye han bruker dalen, og ser på en mulig bekk som en trussel for bruken.

– Hvem er det egentlig som bestemmer hva folk vil ha? sa Hanssen, og fikk stor jubel fra salen.

Arild Gjervan, leder for Byutviklings-, miljø- og samferdselskomiteen, sa i sitt innlegg at bekken heller vil øke trivselen til beboerne.

– Jeg synes vi alle kan ha et åpent sinn. To måneder med aking kan ikke ødelegge for de ti andre månedene i året vi kan nyte bekken, sa han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag