Frykter at liv kan gå tapt

HJELP: Flere borettslag og sameier ber nå kommunen om hjelp til å sikre Betzy Kjelsbergs vei, her Anette Worum Ødegaard i Lillo Terasse Borettslag.

HJELP: Flere borettslag og sameier ber nå kommunen om hjelp til å sikre Betzy Kjelsbergs vei, her Anette Worum Ødegaard i Lillo Terasse Borettslag. Foto: Foto: Privat

Stenging av Kapellveien får konsekvenser for nærområdet og Betzy Kjelsbergs vei: «To jenter på vei til skolen måtte hive seg inn mot garasjen da det kom to møtende biler»

GREFSEN/LILLO: Stenging av Kapellveien forbi «nye» Grefsen barneskole gjorde at skolens uteområde ikke blir delt av bilvei, slik som tidligere, før skolen kom under ombygging og utbygging. Men stengingen får konsekvenser ellers i nærområdet.

«Var ute ca.08.15 til 08.30. Og det går faktisk på livet løs. Bilistene bruker jo fortauet som en del av bilveien. To jenter på vei til skolen måtte hive seg inn mot garasjen da det kom to møtende biler. Barn på vei til skolen kommer jo ikke over veien. Det er et tidsspørsmål om et liv snart går tapt i denne veien» heter det i nylig mail fra en beboer, som ble sendt til Lillo Terrasse Borettslag.

Les også: Har ikke gitt opp 55-bussen

Ber bydelen om hjelp

Fem borettslag og sameier har nå tilskrevet bydelen.

Etter nevnte stenging opplever vi at biltrafikken har økt betraktelig i Betzy Kjelsbergs vei, veien har blitt en gjennomfartsvei for mange. Også for tungtrafikk i forbindelse med bygging av skole og hall, men også mye kjøring til og fra gjenbruksstasjonen i Kapellveien. Ofte er også farten som holdes alt for høy, sier Anette Worum Ødegaard, i styret i Lillo Terrasse Borettslag.

Vi vil nå at kommunen iverksetter tiltak så raskt som mulig for å sørge for bedre skilting av fartsgrensen, samt ser på andre trafikksikkerhetstiltak, ifølge Ødegaard.

Flere tiltak

Borettslagene og sameiene ønsker blant annet følgende tiltak:

  • Gjennomkjøring forbudt-skilt nederst i Betzy Kjelsbergs vei, kun adgang for kjøring til eiendommene på Lillo.
  • Nytt fartsskilt nederst i Betzy Kjelsbergs vei som viser hastigheten til bilistene som kommer kjørende inn fra Ringveien.
  • Flere skilt oppover/nedover med “Senk farten”, “Skolevei/Barn leker”-skilt.
  • Høyne fortauskanter, spesielt ved fartsdumpene.
  • Vurdere muligheter for raskere stenging/flytting av Grefsen hageavfallsmottak og minigjenbruksstasjon.
  • Be politi om å avholde fartsmålinger.
  • Vurdere gangfelt ved Coop og ved toppen av Skolebakken, sørge for ekstra gatebelysning ved gangfelt.

Bilister bruker ofte fortauet i forbindelse med imøtegående trafikk, samt for å slippe og senke farten ved fartsdumpene. Vi er spesielt bekymret for barnas trygghet på vei til og fra skolen. Vi håper at kommunen tar tak i dette før en alvorlig ulykke inntreffer, sier Ødegaard.

Les også: Her kjøres det på fortauet – se video

Brevet til bydelen støttes også opp av flere borettslag og sameier på Lillo, Solhellingen Boligsameie, Skolebakken Sameie, Unibo Sameie, Sambo Boligsameie og som nevnt Lillo Terrasse Borettslag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Nyheter

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag