RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

UENIG: Khalid Ouaham, FAU-nestleder og SU-medlem i Bjørnåsen barnehage, er ikke fornøyd med prosessen i konkurranseutsettingen.
UENIG: Khalid Ouaham, FAU-nestleder og SU-medlem i Bjørnåsen barnehage, er ikke fornøyd med prosessen i konkurranseutsettingen. Foto: Foto: Janina Lauritsen

Frykter at minoritetsspråklige barnehagebarn mister ressurser

Khalid Ouaham, FAU-nestleder og SU-medlem i Bjørnåsen barnehage, er redd for at minoritetsspråklige barnehagebarn ikke vil få nok ressurser etter konkurranseutsettingen.

SØNDRE NORDSTRAND: DittOslo har skrevet om FAU i Tjuvholmen barnehage, som syns Norlandia, og andre private barnehageaktører, stilles i et urettferdig lys.

 

 

Khalid Ouaham ønsket etter dette å presisere at foreldrene som er imot konkurranseutsettingen ikke har noe imot private barnehageaktører, men de er ikke enige med prosessen som har blitt gjennomført.

 

Prosessen har vært feil 

 

– Det har vært misforståelser hele veien. Prosessen er feil. Vi er opptatt av at folk skal skjønne motstanden fra oss, fordi vi er uenige med byrådet. Det blir ikke ressurser til å skaffe de kommunale tjenestene vi har hatt til nå. Byrådet satte i gang konkurranseutsettingen fordi de vil spare penger, men Anniken Hauglie vil ikke innrømme det.

Foreldrene kjemper for at tiltaket skal forandres, og Ouaham sier de er bekymret fordi byrådet har bestemt at bemanningsnormen ikke skal gjelde i disse barnehagene, tilskuddet skal være under det de andre private barnehagene får, og fordi flere av barnehagene må rehabiliteres.

LES OGSÅ: Gledestårer i Grindbakken barnehage

 

Har flest minoritetsspråklige barn

 

Ouaham sier at det også har mye å si hvor barnehagen ligger. De tre barnehagene som skal konkurranseutsettes i Søndre Nordstrand og Alna, har flest minoritetsspråklige i hele Norge. Ca. 80 prosent av barna i Bjørnåsen barnehage er minoritetsspråklige.

– Det betyr at de trenger mer ressurser enn alle andre. Myndighetene er opptatt av at barna skal kunne norsk når de begynner på skolen. De maser på foreldrene, så gjør foreldrene sitt og sender barna i barnehagen. Men når kommunen kutter midler for å spare, blir det ikke nok til språkopplæring og heller ikke til at de skal lære om norsk kultur.

Ouaham sier at man ikke kan sammenligne Tjuvholmen barnehage med barnehagene i Søndre Nordstrand og Alna.

– Det er forskjell på Aker Brygge og her. Barna våre trenger mer språkopplæring og foreldrene er mer ressurssvake. De trenger hjelp til å lære om barnehagesystemet og det er ikke lett for alle foreldrene.

I tillegg er Bjørnåsen en gammel barnehage som må pusses opp.

– Jeg lurer på hvordan de nye drifterne skal klare alt, når de får mindre tilskudd enn det er nå.

LES OGSÅ: Kun tre barnehager konkurranseutsettes

 

Tok ikke hensyn til innspill

 

Ouaham forteller at foreldrene hadde et møte med Anniken Hauglie. De lurte på hvordan hun kan garantere kvaliteten når de nye drifterne tar over, siden de gode og erfarne ansatte slutter.

– Vi er trygge med de ansatte som er her nå. Til høsten slutter halvparten av dem, hvem skal ta i mot våre barn da? Dette bryr ikke byrådet seg noe om.

Han forteller at da byrådet satte i gang, måtte de engasjere foreldrene slik at de skulle få komme med innspill.

– Slik er loven, men dette gjorde ikke Anniken. Hun skulle rette opp i det i etterkant og hun ba om et møte i barnehagen. Foreldrene trodde hun skulle rette opp i feilen, men hun ville bare følge loven. Ingen av innspillene våre ble tatt inn i prosjektet. Vi hadde åtte-ni punkter, men ingen ble tatt hensyn til.


– Dette er ikke et bra prosjekt når det kun er to som har gitt tilbud, men byrådet bare fortsetter, sier en oppgitt Ouaham.

LES OGSÅ: Fortvilte foreldre trygler Norlandia om å trekke seg

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere