*Nettavisen* Nyheter.

Frykter at nabolaget raseres

Elen Roaldset fra Bekkelaget liker dårlig at villaer i nærområdet rives til fordel for leilighetskomplekser. Her foran Holtveien 3 A og B. Det ble nylig varslet om at det skal komme nye boliger på disse to tomtene.

Elen Roaldset fra Holtet ser med bekymring på at flere og flere villaer rives i nabolaget til fordel for større boligkomplekser.

Klikk på bildet for å forstørre.

Her i Pareliusveien 12 kommer det et nytt boligkompleks. Huset i bakgrunnen blir da revet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Her i hjørnet av Pareliusveien og Kongsveien kommer fire leilighetsblokker. Mange av naboene er lite fornøyd med utviklingen i området.

HOLTET: Det siste varselet om nytt boligprosjekt fikk Roaldset i hende den 15. juli i år.

- Da har man 14 dagers innsigelsesfrist, midt i fellesferien, sukker hun oppgitt.

Denne gangen var det Lille Holtet Park som varslet om at de to villaene i Holtveien 3 A og B skal rives.

- Det er fire villaer som står for fall nå til fordel for nye blokker. Det er ikke noe galt med blokker, men det var aldri nevnt under arbeidet med reguleringsplanen, sier hun.

Skuffet over politikere

Elen Roaldset reagerer på det hun kaller en dårlig fortetting.

- Jeg vil nesten ikke kalle det en fortetting, heller en rasering av eksisterende bebyggelse. Disse erstattes med nye boligtyper. Flotte villaer rives, sier hun og refererer til intensjonen i plandokumentet for området.

- Der står det om miljøforbedring og trafikkforhold som skal gjennomgås. Ingenting har blitt gjort med dette. Tvert imot har parkeringsmulighetene i de nye boligkompleksene blitt begrenset til et absolutt minimum, sier hun.

Elen Roaldset og datteren Hege Roaldset var med på et innbyggerinitiativ som ba om midlertidig bygge- og deleforbud på Holtet i påvente av en gjennomgang av reguleringsplanen. I april i år gikk imidlertid et bystyreflertall (H, Ap, Frp og KrF) ikke inn for et slikt midlertidig forbud.

- Det er klart vi ble skuffet over politikerne, vi hadde trodd at et bystyreflertall ville støtte oss. Hensikten med forslaget var å få en tenkepause. Er fortettingen på Holtet virkelig i tråd med intensjonen i planen? spør Hege Roaldset.

Håper noen våkner

Nå setter Elen og Hege Roaldset sin lit til at noen av politikerne våkner og ser at reguleringsplanen ikke fungerer etter hensikten.

- Enkeltpolitikere kan fremme forslag i bystyret. Jeg tror ikke at politikerne hadde tenkt seg at det skulle bli slik som dette. I så fall burde de ha sagt noe i planleggingsfasen. Ikke bare bruke begreper som «2-3 etasjes flerfamiliehus», «miljøgate» og «strøkstilpasning». Det var mange fra nærmiljøet som var sterkt engasjert i planprosessen. Jeg kan ikke tro at politikerne bevisst prøvde å lure oss, sier Elen Roaldset.

Hun forteller om utbyggere som er aktivt på mange av villaeierne i området.

- De tilbyr store summer for eiendommene, og kan overby enhver privat familie som ønsker å kjøpe et hus i området. For utbyggerne er huset som står på tomten null verd, det rives med én gang. Utbyggingen forandrer strøkets karakter totalt, sier hun.

Anne Karin Warmestad, som bor i Pareliusveien, er fortvilet over at den flotte villaen på nabotomten skal rives.

- Den boligen er en perle på Holtet. Og hele Pareliusveien er jo snart sanert. Er det virkelig dette H, Frp og Ap støtter? spør Warmestad som selv har fått forespørsel om å selge sin eiendom til utbyggere.

- Det kommer aldri til å skje, slår hun fast.

Uenighet om fortettingen

Det har vært uenighet om fortettingens størrelsesorden. Byrådsavdelingen for byutvikling fremholder at utbyggingen begrenser seg til maksimalt 500 boliger. I utgangspunktet var det 120 boliger på Holtet.

Aksjonsgruppen har foretatt egne beregninger og hevder at hvis fortettingen foregår i samme tempo så vil det komme i alt 1800 boliger på Holtet.

- Vi har ikke sagt at det blir 1800 boliger, men det kan bli det hvis utbyggingen fortsetter som den har gjort. Tallet 1800 illustrerer hvor stor fortettingen har vært hittil. Jeg er i hvert fall helt sikker på at det blir langt flere enn 500 boliger hvis det fortsetter på denne måten, sier Hege Roaldset.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag