RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frykter badeplass går dukken


BU mener Myraløkka er eneste alternativ.
BU mener Myraløkka er eneste alternativ.
Bydel Sagene vil ha badeplass på Myraløkka. Nå truer et nytt kontorbygg planene.

MYRALØKKA: – Hvis det bygges ut her, så får vi ikke til badeplassen og det synes jeg er veldig synd, sier leder for bydelsutvalget (BU) på Sagene, Per Overrein (Ap).

I kveld skal BU behandle en sak om tomta, som ligger ved Myrens verksted. Saken er i utgangspunktet en orienteringssak, som er et resultat av et ønske BU tidligere har hatt om å anlegge en badeplass her.

– Eneste mulighet

Tomta er delvis kommunalt eid, men leies av Myren Eiendom AS, som nylig la fram et planinitiativ for å bygge et nytt kontorbygg på tomta.

Nå frykter BU-leder Overrein at badeplassen ryker.

– Vi må si klart fra i dag at vi ikke ønsker en utygging. Dersom det bygges et nytt bygg her er løpet kjørt og da vil det ikke være mulig å lage en badeplass, sier han.

– Hvorfor er det så viktig å legge badeplassen hit?

– Fordi det er den eneste muligheten. Lenger ned er det for mye strøm. Det er mange mennesker som bor i området her og som kunne nyte godt av en slik plass, sier Overrein.

Allerede i 2005 vedtok BU at de ønsket en badeplass på tomta. Den gangen ble det utarbeidet et planinitiativ i samarbeid med Friluftsetaten, der bydelen foreslo å gjøre om tomta til friarealet.

Også Eiendoms- og byfornyelsesetaten (EBY), som eier tomta stilte seg positive til dette, men planarbeidet ble stoppet opp på grunn av manglende avklaringer fra Myren Eiendom AS.

MYREN EIENDOM: - VIL HA PARK UNDER NYBYGGET

Strider mot planer

Imidlertid har flere forhold endra seg siden 2005, og selv om tomta fortsatt er regulert til industri/kontor, strider den foreslåtte utbyggingen med Kommunedelplanen for Akerselva Miljøpark. Den sier nemlig at området skal være friområde.

En rekke andre konflikter i forhold til blant annet biologisk mangfolk kan også bidra til å stikke kjepper i hjulene for en eventuell utbygging.

Imidlertid har bydelen hatt problemer med å få til en dialog med Myren Eiendom AS.

– De har vært lite interessert i å snakke med bydelen, påpeker Overrein, som får støtte i administrasjonens uttalelse i forbindelse med byggesaken.

– Kan bety kroken på døra

"Myren Eiendom har ikke vært imøtekommende for et samarbeid og har gjentatte ganger ikke besvart henvendelser fra oss" heter det i uttalelsen, som BU skal ta stilling til på dagens møte.

Nå håper Overrein at utbyggingen blir stoppet.

– Hvis det bygges her så er det kroken på døra for våre planer. Derfor må vi si tydelig fra hva vi mener, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere