RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frykter benken

Anne Katrine Garen fra Linderud tør ikke sette seg på de nye benkene på Carl Berners plass stasjon. Benkene er så lave at det er vanskelig å komme seg opp igjen.

CARL BERNER: Den 71-årige pensjonisten fikk sjokk da hun hoppet av linje 5 på nyoppussede Carl Berners Plass. Hun oppdaget til sin overraskelse at benkene er skrudd opp i 30 centimeters høyde. Vanlig sittehøyde er 48 centimeter - 17 centimeter høyere. Garen merket godt høydeforskjellen da hun skulle sette seg ned for å vente på ringbanen.
- Beina får jo helt feil vinkel. Så langt ned kommer jeg bare ikke, sier hun.

Under knehøyde

Som de fleste andre Oslo-borgere, gleder Anne Katrine Garen seg stort over åpningen av T-baneringen. Stasjoner som Storo, Sinsen og Nydalen åpner opp helt nye reisemuligheter i byen. Her om dagen dro hun ned til Carl Berner av ren nysgjerrighet.
- Jeg ville se hvor fin den nye stasjonen var blitt. Men da jeg så de nye benkene fikk jeg nærmest sjokk. Måten benkene er skrudd opp på, er jo helt høl i huet. Benkene er altfor lave for voksne mennesker. De må være beregnet for pygmeer og barn, mener hun.
Garen har leddgikt og protese i det venstre kneet. Sykdommen gjør det vondt å bøye seg for langt ned. Lokalavisen Groruddalen ble med pensjonisten på t-banetur fra Linderud til Carl Berners plass. Vi målte den laveste benken til 30 centimeter. Lavbenken inviterer ikke til en pust i bakken, men på avisens oppfordring tar 71-åringen sjansen.
- Jeg kommer jo nesten ikke opp igjen. Dette var stusselige greier. Jeg har aldri vært borti så lave benker. Dette er ekstremt, sier hun.
Vi testet ut ståa på samtlige benkerader. Det viser seg at kun én av dem har riktig høyde.
- Denne var helt grei å sitte på. Her får jeg rett vinkel på beina, så jeg slipper å bøye knærne, konstaterer hun fornøyd.
Hele rekka på "sentrumssiden" av stasjonen viser seg å være feilmontert. En tilfeldig forbipasserende på krykker forteller at han ikke tar sjansen på krøke seg ned på de nye benkene.
- Jeg synes de så veldig lave ut. For den som er skrøpelig til beins, må det være tungt å reise seg igjen, sier Sven Ytrelid fra Veitvet.

- Typisk menn

Anne Katrine Garen skryter ellers av utseendet på den nyoppussede stasjonen. Men hun kan ikke fatte og begripe at Sporveien klarer å bomme på noe så elementert som sitteplasser. For ordens skyld var de gamle benkene 50 centimeter høye.
- Jeg synes det blir gjort så mye rart. Her har de holdt på i to år og brukt en masse penger på oppussing. Da må de klare å gjøre det funksjonelt. Folk som planlegger og prosjekterer burde vært lenket fast i en rullestol i 14 dager før de fikk lov å tegne. Dette er helt borti natta, mener hun.
Det er ikke første gang at byggeprosjekter må gjøres om igjen på grunn av elendig planlegging. I fjor ble paradegaten Karl Johan åpnet, men det gikk ikke lang tid før den måtte bygges om. Rullestolbrukere hadde man ikke tenkt på.
- Jeg tror de fleste forståsegpåere er menn. De har dårlig praktisk sans og ser ting kun fra én vinkel. Bare se hvordan de rotet det til i Karl Johan. Der måtte man grave opp igjen, sier Garen.
- Det skulle nok vært flere kvinner med i planleggingen av større byggeprosjekter, avrunder hun.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere