RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frykter Birkelunden bruktmarked forsvinner

Halveringen av ut leieplassen kan få konsekvenser, både for utstillere og publikum, frykter Birkelunden Bruktmarked.

BIRKELUNDEN: Etter at bruktmarkedets utleieplass ble halvert av bydelsutvalget (BU), er utleieansvarlig svært bekymret for konsekvensene framover, publikum reagerer og vurderer underskriftskampanjer, mens Høyre frykter at hele greia kan bli lagt ned på grunn av for lav lønnsomhet.

Ingen forklaring

– Jeg har ikke fått noen konkret begrunnelse fra bydelsutvalget på hvorfor markedsplassen ble halvert. Men jeg har blant annet hørt at noen av beboerne på Grünerløkka har klaget på at de ikke fikk nok plass til å utfolde seg i parken på søndagene, fordi vi opptok begge grusplassene. I tillegg skulle plassen være ledig for musikkarrangementer, sier utleieansvarlig for Birkelunden bruktmarked Øivind Kristiansen til Østkantavisa.

Byr på problemer

– Det kommer til å skape store plassproblemer om en måned eller to da det er vår, sommer og høst som er høysesongen for denne type aktivitet, sier Kristiansen som synes vedtaket er svært beklagelig.

Markedet har nå rundt sytti selgere på sommeren. Da sier det seg selv at det blir trangt om plassen.

– Jeg synes det er svært urimelig at vi skal stues inn på så liten plass som den nedre delen, når den øvre delen bare ligger der tom, sier han.

Hinder uønsket aktivitet

– For to uker siden så vi en narkoman som satte i seg et sprøyteskudd ved pavljongen på øvre plassen. Det er jo nettopp sånn type aktivitet vårt marked har forhindret. Men nå som plassen der oppe står tom igjen, inviteres de narkomane tilbake til parken, sier Kristiansen.

Uenighet

– Høyre var slett ikke enig i dette, vi anså at bruktmarkedet er et stort aktivum for bydelen som mange av bydelens beboere setter stor pris på, sier nestleder i bydelsutvalget, Ulf Granl, som håper at folk engasjerer seg i dette slik at vedtaket kan bli opphevet igjen.

– Jeg beklager at flertallet i BU valgte å lytte til noen få klager på bekostning av alle som gleder seg over bruktmarkedet. Vi frykter nå at dette tiltaket får så lav lønnsomhet at det kan bli lagt ned, sier han til Østkantavisa.

Underskriftskampanjer

Kristiansen forteller at beboerne i nærområdet og bruktmarkedets besøkende har reagert kraftig på halveringen av plassen og vil vite hvorfor.

– Mange ønsker og engasjere seg til støtte for oss med underskriftskampanjer, sende mail til politikerne og lignende, fastslår han.

Turistattraksjon

– Vi har også blitt en turistattraksjon om sommeren. Mange turistbusser stopper og besøker markedet vårt, da vi er nevnt i fleste Oslo-guider. Dette drar også med seg økt omsetning for de andre næringene på Birkelunden og Grünerløkka, forteller han.

I tillegg er markedet blitt en sosial møteplass for folk på Grünerløkka, sier Kristiansen som håper at folk vil ta tak i dette.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere