*Nettavisen* Nyheter.

Frykter brannstifter på Stovner

Mandag 12. desember ble en brann påsatt i en boligblokk tilknyttet Stovner senter. Natt til onsdag måtte politi og brannvesen på ny rykke ut og ta hånd om nok en brann som trolig er påsatt. Foto: ARKIVFOTO

Politiet undersøker nå muligheten for at en brannstifter er løs etter nok en trolig påsatt brann på Stovner senter natt til onsdag.

STOVNER: Klokken 02.41 natt til onsdag fikk Oslo brannvesen beskjed om at en automatisk brannalarm var utløst på adressen Stovner senter 16 på Stovner.

Trolig påsatt

Ifølge vaktkommandør Kai Hag Berg rykket brannvesenet ut med fem biler og 17 mann etter beskjed om røykutvikling i kjelleren av boligblokka.

Omtrent 100 personer ble evakuert av politiet.

Ifølge politiet ble det ikke store skader på bygget, men det var stor røykutvikling på stedet.

- Det begynte å brenne i en dør i kjelleren. Brannen er trolig påsatt, og krimteknikere er på stedet og foretar sine undersøkelser, forteller operasjonsleder Finn Belle i Oslo politidistrikt til NTB.

Frykter brannstifter

Ifølge Stovnerpolitiet undersøkes nå muligheten for at brannen natt til onsdag kan ha sammenheng med en brann mandag 12. desember.

55 personer ble da evakuert når det begynte å brenne i en boligblokk tilknyttet Stovner senter. Ifølge politiet var også denne brannen påsatt.

I følge Oslo brannvesen har det siden 21.11 vært rapportert om tre branntilløp i det aktuelle området.

Brannen natt til onsdag ble varslet av en automatisk brannalarm. Mange beboere hadde evakuert boligblokken før brannvesenet og politiet kom til stedet.

– Stovner kirke åpnet dørene for beboerne, forteller operasjonsleder Belle til NTB.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.