RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oppfordringen fra skolelevene er klar; de ønsker en trygg skolevei. (Foran fra venstre:) August Heim Hammer og Emanuel Serafin Synnestvedt Kjensli. (Bak fra venstre:) Theodor Ødegaard Stenheim og Henrik Hoff Picton FOTO: MAREN THORSEN BLESSKESTAD
Oppfordringen fra skolelevene er klar; de ønsker en trygg skolevei. (Foran fra venstre:) August Heim Hammer og Emanuel Serafin Synnestvedt Kjensli. (Bak fra venstre:) Theodor Ødegaard Stenheim og Henrik Hoff Picton FOTO: MAREN THORSEN BLESSKESTAD

Frykter dødsulykke

Siri Stenheim tør ikke la sønnen gå alene til skolen. Bilister som ikke stopper og dårlig merking av fotgjengerfelt gjør Oslo gate til en fryktet skolevei.

Gamlebyen: Jeg synes ikke de som kjører bilene tenker, sier Theodor Ødegaard Stenheim (7).

Hver dag følges han av mamma Siri Stenheim på vei til Steinerskolen på Nordstrand. Hun tør ikke la Theodor gå alene over fotgjengerfeltet i Oslo gate ved Oslo Hospital.

Theodor er flink i trafikken, men jeg ville aldri turt å slippe han alene på denne strekningen. Bilene peiser på selv om barn står og venter ved fotgjengerfeltet sier hun.

Kjører voldsomt fort

Emanuel Serafin Synnesthvedt Kjensli (7), som også ferdes denne veien til skolen daglig, er helt enig i at farten er for stor.

Bilene kjører voldsomt fort, og stopper først hvis vi har gått ut i veien. De må kjøre saktere og stoppe, oppfordrer han.

Stenheim forteller at det har vært slik siden i høst.

Etter at oppussingen av Geitabrua var ferdig, kom det aldri noe gangfelt over Oslo gate, selv om kantene var tydelig nedfelt som til en overgang, forteller hun.

Stenheim forsøkte i over en uke å få tak i riktig person i kommunen. Da hun til slutt kom fram, tok det bare én dag før hvite striper var påmalt over veien.

Men bilistene kjører fortsatt veldig fort og respekterer ikke overgangen. Det har blitt et veldig skummelt kryss. Barn går jo når de tror det er klart. Jeg har sett mange bråstopp og nestenulykker, sier hun.

Frykter ulykker

Stenheim har nå kontaktet kommunen igjen for å få satt opp skilt for å tydeliggjøre overgangen. Foreløpig har ingenting skjedd. Heller ikke politiet kunne love noe da hun ringte for å be dem være mer synlige i området.

Jeg frykter at det skal skje en ulykke her en dag. Spesielt redd er jeg for de barna som går alene. Nå håper jeg at bilister som leser dette tar bedre hensyn til de små som bruker dette som skolevei, oppfordrer Stenheim og får full støtte av sønnen.

Hvis de kan kjøre litt saktere, så slipper de å drepe barn, sier Theodor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere