RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frykter de taper kampen mot butikk


BEKYMRET: Nærmiljøet mener en butikk i det store parkeringshuset mellom Nøklevann skole og to barnehager vil gå på bekostning av barns sikkerhet.BEGGE FOTO: NINA SCHYBERG OLSEN
BEKYMRET: Nærmiljøet mener en butikk i det store parkeringshuset mellom Nøklevann skole og to barnehager vil gå på bekostning av barns sikkerhet.BEGGE FOTO: NINA SCHYBERG OLSEN Foto: Foto: Nina Schyberg Olsen
Nærmiljøet på Bøler kjemper fortsatt mot butikk i parkeringshuset i Bølerlia 73, som nå er på ny høring.

BØLER: – Hva er vitsen med lokaldemokrati hvis det dere vedtar ikke har noe å si. Hvorfor sitter dere her hvis ingen hører på dere? sa Ane Hjort Guttu og Suruli Kanapathy sist mandag til Østensjø bydelsutvalg (BU).

LES OGSÅ: Omstridt p-hus og kafe til bydelsutvalget

Ny høring

På møtet 18. mars behandlet BU et revidert planforslag for Bølerlia 73, der eier fortsatt ønsker butikk i førsteetasje av p-huset.

LES OGSÅ: Vil fortsatt ha butikk i parkeringshuset

Nå er trafikksituasjonen bedre belyst og det er laget en utomhusplan med mer grønt, belysning og tiltak som rydder opp i området.

Forslaget anbefales av Plan- og bygningsetaten (PBE), til tross for stor lokal motstand. Nærmiljøet frykter trafikkaos og ulykker, siden eiendommen ligger midt mellom en skole og to barnehager.

Det har blant annet vært lokal markering mot butikken på Nøklevann skole, der bølerpatriot Bare Egil stilte opp for saken.

Nå er planforslaget for Bølerlia 73 igjen på høring, etter å ha vært frem og tilbake i byråkratiet.

En rekke protester er innkommet, mens byrådsavdeling for byutvikling ber PBE og Bymiljøetaten vurdere mulig bruk av taket. Eier har trukket forslaget om gratis bruk grunnet manglende respons.

Du kan lese alle saksdokumenter for Bølerlia 73 i saksinnsyn på Plan og bygningsetatens nettside.

På rundgang

– Denne saken har gått i fem år. Tidligere BU-leder sa at denne kampen vinner vi, for alle er imot butikk. Nå går det sannsynligvis gjennom likevel, sa Guttu til BU.

– Denne saken angår kun Bøler, hvorfor kan ikke vi bestemme? Nå må bydelen for siste og endelige gang si at de er imot! Putt butikken inn på Bøler senter. De sliter med tomme lokaler og er ved et trafikknutepunkt, mens parkeringshuset er innerst i en trang veisløyfe der det ferdes masse barn, sa Guttu fortvilet.

Suruli Kanapathy påpekte faktafeil i høringsdokumentet.

– Det er arrogant at PBE ikke nevner at BU er helt imot butikk. Fatt et tydelig vedtak til nå, før saken behandles i byutviklingskomiteen. Jeg håper dere fortsatt støtter oss, sa han.

LES OGSÅ: Forslagsstillers planbeskrivelse

Enstemmig BU

Et enstemmig BU tok nok en gang bølerbeboernes side.

– Vi må ikke risikere barns trygghet, det bør veie tyngre enn næringsinteresser, sa Nasir Ahmed (Ap).

I vedtaket ber BU om at det nå tas hensyn til hva som har kommet frem i lokaldemokratiet og at man ikke går videre med planene om butikk.
De anser Bølerlia 73b som lite egnet til butikkvirksomhet, og ønsker i prinsippet å satse på en bydelsutvikling som styrker Bøler Senter med tilhørende lokale servicefunksjoner.

– Trafikkanalysen viser at trafikken i nærområdet vil øke vesentlig. Veiene i området er dårlig tilpasset en økt biltrafikkvekst og bydelen frykter at omsøkt tiltak vil kunne føre til ulykker. Vi minner i den sammenheng om at nærmeste naboer er to barnehager og en barneskole. Bydel Østensjø ønsker trygge skoleveier, skriver de i vedtaket fra mandagens møte.

BU presiserer også at lokalbefolkningen har engasjert seg sterkt imot forslaget.

– Bydelen ber om at man tar hensyn til hva som har kommet frem i lokaldemokratiet og at man ikke går videre med planene, heter det i vedtaket.
BU ber også om at det utføres en helhetlig plan for trafikkmønsteret i området med tanke på å redusere gjennomgangstrafikk og å øke trafikksikkerheten.

LES OGSÅ:
 
Tilbake til start i Bølerlia
 
Glad for ny trafikkanalyse på Bøler
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere