Frykter en ny innbruddsbølge

Stasjonssjef Gro Smedsrud på Manglerud er redd for at det nå bygger seg opp en ny inn innbruddsbølge, og både advarer og ber om hjelp.

Stasjonssjef Gro Smedsrud på Manglerud er redd for at det nå bygger seg opp en ny inn innbruddsbølge, og både advarer og ber om hjelp. Foto: Arkivfoto

I lengre tid har bydelene i sør-øst vært forskånet for innbrudd. Sist helg kom det ti meldinger.

OSLO SØR-ØST: – Nå har vi hatt det så stille en lang stund, men sist uke kom det noe meldinger, og i helgen var det bare i vårt politidistrikt hele ti stykker som meldte om innbrudd, og det bekymrer, sier stasjonssjef Gro Smedsrud på Manglerud.

– Vi ser for oss en ny innbruddsbølge.

Nå er det ikke bare i Mangleruds distrikt det er en oppadstigende kurve for innbrudd.

– Men Nordstrand-området er spesielt rammet, sier Smedsrud.

Hun melder om innbrudd i Nordstrandveien, Radarveien, Bernt Knudsens vei, Munkerudveien, Solveien, Nilsenbakken og Hauketo skole.

Publikum

– Publikum er våre beste hjelpere, og nå ber vi om deres hjelp. Vær oppmerksomme på ukjente personer i nabolaget, noter gjerne signalemet og gjerne bilnummer. Og for all del - ring politiet så fort som mulig om dere oppdager noe unormalt. Det er mye bedre å ringe en gang for mye enn å ikke gi oss melding, sier stasjonssjefen.

Bruk hodet

Smedsrud ber også folk bruke hodet og aktivt gjøre det vanskelig for tyver.

– Stigen som henger på veggen og bare kan løftes av og settes opp mot et åpent vindu eller veranda, bør nå gå i vinteropplag. En lenke og lås er det som skal til for at den ikke skal hjelpe tyven. Og selvfølgelig - ingen åpne vinduer eller dører når man forlater huset eller legger seg til å sove. De som er profesjonelle tyver, er meget flinke i «faget» sitt, sier stasjonssjefen.

Nabo

– Og en selvfølge er å ha et godt naboforhold. Skal man reise bort, så går det an å be naboen holde et lite oppsyn og tømme postkassen. Dette er for mange en vanlig sak når man skal på sommerferie, men er like aktuelt om man bare skal være borte noen få dager eller over en langhelg.

Flinke hjelpere

– Som sagt - publikum er våre beste «detektiver», og nå ber vi om hjelp, sier Stasjonssjef Gro Smedsrud.

– Jo flere tips vi får, jo større er sjansen for at vi kan få satt en stopper for det vi frykter nå - nemlig en ny innbruddsbølge.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.