RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frykter flere etnisk norske flytter


SKAL AVHENDES: Bredtvet kirke anbefales fremdeles solgt eller leid ut, etter at Oslo Bispedømmeråd mandag vedtok føringsdokument for anbefalinger om endringer i struktur og organisering i Domprostiet og Østre Aker prosti.
SKAL AVHENDES: Bredtvet kirke anbefales fremdeles solgt eller leid ut, etter at Oslo Bispedømmeråd mandag vedtok føringsdokument for anbefalinger om endringer i struktur og organisering i Domprostiet og Østre Aker prosti. Foto: FOTO: JAKOB KIRKEVAAG
Mandag vedtok Oslo bispedømmeråd å halvere antall menigheter i Groruddalen.

GRORUDDALEN: De siste 10 årene har nær sagt alle kirkene i Groruddalen hatt en nedgang i antall medlemmer.Fossum sokn har hatt en nedgang på 3063 medlemmer mellom 2001 og 2010.

Haugerud har hatt en nedgang på 2197 medlemmer, mens Furuset har hatt en nedgang på 2800 medlemmer på disse ti årene.

Leder av menighetsrådet i Ellingsrud sokn, Bjørn Engbråten, er svært skuffet.

Ett sokn

Ellingsrud og Furuset sokn er foreslått slått sammen til ett sokn:

– Vi ønsker å forsette som ett selvstendig sokn. Vi ønsker oss nye ressurser slik at kirkene i Groruddalen kan bestå, sier Engbråten.

Han understreker lokalkirka som svært viktig for lokalbefolkningen.

– Dersom kirkene blir lagt ned, vil dette forsterke fraflytting av etnisk norske kristne fra Groruddalen, påpeker Engbråten, og sikter til foreslått salg av Bredtvet krike.

– Den utviklingen skjer jo allerede. At etnisk norske kristne flytter ut, og folk fra andre kirkesamfunn flytter inn. Disse er ikke døpt i den norske kirke, og det er grunnen til at medlemstallene hos oss, og i andre sokn, synker, sier han

Det eneste lyspunktet han kan se i rapporten fra Oslo bispedømmeråd er at til tross for at soknene Furuset og Ellingsrud er forelått slått sammen til ett sokn:

– Så skal i alle fall kirkene bestå, sier han.

– Ingen styrking av kirken

Leder av Romsås menighsetsråd er rasende.

– Jeg skjønner ikke at vi kan ha en biskop som går inn for å halvere antall menigheter i Groruddalen. Han skal styrke kirken, ikke legge ned menigheter. Denne rapporten mangler fullstendig lokalkunnskap. Folk som i dag har gått til gudstjeneste i Bredtvet kirke vil ikke gå til gudstjeneste på Rødtvet. De føler således at de mister tilbudet sitt, sier Paul Smedbakken.

Oslobiskop Ole Christian Kvarme var ikke tilgjengelig for kommentar tirsdag formiddag.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere