RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frykter flere trusselbrev


Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto
To ansatte i Posten på Skøyen ble fredag satt i isolat etter at de fikk reaksjoner av et brev adressert til den israelske ambassaden. De to er nå skrevet ut.

SKØYEN: Hendelsen inntraff fredag ettermiddag ved 16.30-tiden i Postens mottak på Skøyen. Ved behandling av post til den israelske ambassaden fikk de to ansatte reaksjoner som svie og stikkende kløe på huden og i øynene da tok i et brev.

Begge ble sendt direkte i isolat på Ullevål universitetssykehus.

Fryktet miltbrann

Symptomene ga seg imidlertid ganske raskt, og mennene på 28 og 48 år var lørdag i fin form. Rundt klokken 17.00 ble de skrevet ut fra Ullevål sykehus.

Resultatene av analysene ventes klare mandag eller tirsdag.

Det var en stund frykt for at brevet til ambassaden kunne inneholde miltbrannbakterier, men ettersom de ansattes reaksjon kom så raskt og gikk fort over, ble denne mistanken avkreftet. Brevet kan derimot ha blitt påført et kjemisk materiale.

Inneholdt trussel

Ifølge Nettavisen inneholdt brevet en skriftlig trussel som var rettet mot den israelske ambassaden.

Vi har fått opplyst fra Folkehelseinstituttet at det lå et brev i konvolutten med trusler til mottaker som er relatert til krigen i Gaza. Utover det vet vi ikke noe mer, sier vaktleder ved Sentralvakten i Oslo Per Olav Utgaard til Nettavisen.

Frykter flere trusselbrev

Brevet var ifølge NTB trolig postlagt i Norge. Mandag samles ledelsen i Posten for å diskutere hvordan håndteringen av ambassadebrev skal foregå.

Vi kan ikke utelukke at det er flere slike brev i omløp. Det er våre ansatte som i første instans kommer i kontakt med brevene før de når mottakeren, og derfor må vi gjøre det vi kan for å sikre våre ansatte, sier informasjonssjef Jørn Michalsen i Posten til Aftenposten.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere