RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frykter for barnas sikkerhet


Mødrene Astrid Voldberg Hyttemoen og Rubi Bøhmer Jørgensen følger barna hver morgen til skolen. Her med Marcus og John Sebastian Bøhmer, Jonathan Voldberg Hyttemoen og Philip Wennersten.
Mødrene Astrid Voldberg Hyttemoen og Rubi Bøhmer Jørgensen følger barna hver morgen til skolen. Her med Marcus og John Sebastian Bøhmer, Jonathan Voldberg Hyttemoen og Philip Wennersten.
Omleggingen av bomringen har ført til økt trafikk i skoleveien ved Bjerringbakken ovenfor Mosseveien.

BEKKELAGET/MOSSEVEIEN: Nedre Bekkelaget skole som bor på oversiden av Mosseveien, ved enden av Bekkelagsveien og Bjerringbakken, har en mer trafikkert skolevei enn elever flest. Bjerringbakken ender i en liten vei som ligger parallelt med Mosseveien.

Hittil har hovedsakelig veien blitt brukt som innkjørsel fra Mosseveien for beboere i bekkelagsområdet. Etter automatiseringen av bomringen derimot velger flere og flere bilister å bruke veien som en snarvei for å slippe noe av køen på Mosseveien.

Ekstra fil

Foreldre i dette området har dannet en gågruppe for å geleide ungene sine gjennom denne nå svært utrygge passasjen.

Allerede for tre år siden startet Astrid Voldberg Hyttemoen gågruppen sammen med andre foreldre.

Det har alltid vært en skummel vei for biler har jo kjørt her før også. Men etter at bomringen ble automatisert, har trafikken eksplodert. Nå kan jo alle kjøre til høyre og bilene bruker derfor denne veien som en ekstra fil. På denne måten hopper de over noe av køen, forteller hun.

Det er helt ille. I går talte vi 40 biler på ti minutter forteller en annen mor, Rubi Bøhmer Jørgensen.

Veien, som er en forlengelse av gangbroen over Mosseveien, er svært smal. Vinterstid når snø og is samler seg blir forholdene enda verre.

Og mødrene kan fortelle at det er langt ifra alle som overholder fartsgrensen på 30 kilometer i timen.

De fleste er nok ikke klar over at dette er en skolevei, sier Rubi.

Ønsker skilt

De fortvilte foreldrene har nå i samarbeid med rektor Leif Husjord ved Nedre Bekkelaget skole sendt en henvendelse til Samferdselsetaten med bønn om å sikre veien mot slik gjennomkjøring.

Husjord forteller at de allerede i 2006 søkte om sikring av skoleveien rundt Nedre Bekkelaget og at det da kom skilter rundt skolen og andre utbedringer.

Vi søkte da også om en fartsdump ved veien nedenfor Bjerringbakken, og denne skal ha blitt innvilget for dette året, forteller Husjord og legger til:

Etter omleggingen av bomringen har vi fått flere henvendelser fra foreldre som forteller om en betydelig forverret situasjon. Vi har derfor søkt Samferdselsetaten om et "gjennomkjøring forbudt"- skilt, forteller Husjord.

Dette haster ellers skjer det en ulykke, fortviler de to mødrene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere