RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frykter for bedriftene


Ragnar Snellingen ber politikerne tenke over konsekvensene avå fjerne bedriftene fra Stubberud.
Ragnar Snellingen ber politikerne tenke over konsekvensene avå fjerne bedriftene fra Stubberud.
Ragnar Snellingen frykter for familiebedriften dersom planene om et fotballstadion på Stubberud realiseres.

STUBBERUD: Vi er mange bedrifter med til sammen 1000-1100 arbeidsplasser i området. Skal de bare rive bygg til mange millioner kroner og sanere arbeidsplasser? sier medeier Ragnar Snellingen i Cross Centeret Snellingen A/S.

Han legger ikke skjul på at den siste tidas diskusjoner om fotballstadion er en stor belastning. I 2004 ville Posten Norge A/S bygge nytt brevsenter på Stubberud, og inngikk innløsningsavtaler med alle bedriftene. Så ble planene skrinlagt.

Vi forsøkte å være positive. Vi måtte jo det. Dessuten ble alt gjort på en veldig ryddig måte, sier Snellingen.

Etablert på festetomter

Men nå frykter han at kommunen avslutter festekontraktene med bedriftene i området uten noen form for kompensasjon. At flere av bedriftene ikke eier tomtene de har etablert seg på, kan i verste fall bety at de selv må betale for riving av egne bedrifter.

Vi følte det var trygt å inngå festeavtalen. Det var tross alt stat og kommune vi hadde med å gjøre. Vi følte vi kunne stole på dem, sier Snellingen.

Nå føler han seg ikke like sikker lenger.

Advokaten vår tror at kommunen vil oppføre seg anstendig. De som jobber i kommunen gjør bare jobben sin, og gjør nok så godt de kan. Det er politikerne som må tenke seg om, sier han.

I likhet med flere andre bedrifter i området har de måttet stoppe alle utbyggingsplaner som følge av den usikre framtida.

Vi trenger å utvide. Da kunne vi ansatt flere folk også. Nå er vi fraråda å fullføre utbygginga, sier han oppgitt.

Investerte familiearven

Snellingen har investert familiearven i de nye lokalene til den over 40 år gamle bedriften.

Jeg gikk av med pensjon til jul i fjor, men jobber et ekstra år. Det er ingen moro avslutning å overlate bedriften til neste generasjon med en slik usikkerhet. Det er en fryktelig belastning, sier han.

Heller over E6

Snellingen foreslår å se på mulighetene for å bygge stadion oppe på et eventuelt lokk over E6, dersom Oslo virkelig trenger en ny fotballstadion.

Fotballen er viktig for mange, men det er altfor mye penger i den. Hvem skal betale? Økonomien stemmer ikke med samfunnet forøvrig. Fotballen er blitt en lekekasse i samfunnet, mener han.

Ikke misforstå meg, vi er ikke sportshatere. Vi driver selv med motorsport, og har drevet aktivt ungdomsarbeid. I årenes løp har vi følt oss litt som sosialarbeidere også. Fortvilte foreldre har kommet til oss med tøffe ungdommer som likevel er blitt kjempegutter i dag. Jeg føler iallfall vi har gjort litt samfunnsnytte, avslutter han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere