RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frykter for Riversides framtid


FO-tillitsvalgt ved Riverside, Hans-Petter Rode er redd for at Riverside må kutte i dagens tilbud, dersom de ikke får flere midler.
FO-tillitsvalgt ved Riverside, Hans-Petter Rode er redd for at Riverside må kutte i dagens tilbud, dersom de ikke får flere midler.
Riverside ungdomshus mangler én million kroner for å opprettholde dagens drift. Nå frir de til politikerne.

GRØNLAND: – Vi har ikke fått redusert bevilgningen, men problemet er at vi har fått det samme de siste 5-6 åra, og da er det ikke tatt hensyn til lønns- og prisstigning, sier FO-tillitsvalgt og ansatt ved Ungdomsteamet på Riverside ungdomshus, Hans-Petter Rode.

– Tidligere har vi søkt om midler i ulike strakstiltak, som legater og liknende, men det har vært brannslukking. Det vi har søkt på i år har ikke fått gjennomslag for, så da mangler vi rundt én million kroner, sier Rode.

Har hjulpet mange

Riverside ungdomshus er finansiert av Oslo kommune og Barne- og familiedepartementet, og er et byomfattende tiltak. Ungdomshuset har en rekke tilbud retta mot ungdom mellom 15 og 23 år, der hovedstrategien er kompetansegivende virksomhet. Riverside har internettkafé, der ungdom får informasjon om jobbsøking, utdanning og liknende, de har sosialfaglig oppfølging og oppsøkende sosialt arbeid i sentrumsområdene.

Rode påpeker at det er vanskelig å måle effekten av arbeidet de driver, men legger til at de er et av få steder som har tilbudene de tilbyr, og at tilbakemeldingene fra ungdommene som bruker stedet er at alternativet er å henge gatelangs.

– Det er vanskelig å måle suksess på det vi driver med, for vi vet jo ikke hvordan det hadde vært uten oss. Selv om det vi kan si at vi har hjulpet så og så mange ungdommer, så vet vi jo ikke hvordan det har gått med dem i ettertid, sier Rode, som påpeker at for mange ungdommerer er alternativet til Riverside å gå gatelangs.


BLI FAN AV ØSTKANTAVISA PÅ FACEBOOK

Mangler én million kroner

– Tilbakemeldingene vi får fra brukerne er at hvis vi ikke er her, så får de «loke litt rundt i byen». Vi ligger midt i byen og er tilgjengelig for mange, de vet at vi er her. Hvis åpningstidene blir mer uregelmessige vil vi også få mindre besøk, sier han.

For nå frykter Rode at Riverside må kutte i det eksisterende tilbudet. Årsaken er at de mangler én million kroner på neste års budsjett for å opprettholde dagens aktivitetsnivå.

– Det betyr at vi må holde stengt i helgene. Nå har vi åpent fra klokka 14 til 20. I tillegg vil vi muligens få redusert turnus i første etasje, men der har vi litt ulike løsninger, som de må være med på å bestemme selv. I tillegg vil kontakflaten i Ungdomsteamet bli mindre, sier han.

Møtested

I første etasje på Riverside holder Ungdomsinformasjonen til, der ungdommer kan få hjelp til både store og små utfordringer.

– Det er alt fra helt enkle ting som hvordan man søker stipend, til tyngre saker, sier Rode, som påpeker at selv om Riverside ikke er en fritidsklubb er det et viktig møtepunkt for mange unge.

– Vi er et sted hvor man møter folk. Politiet har snakket om dette området i forhold til kriminalitet og om det er lurt å ha et ungdomshus her, men vi er veldig på det også, og hvis vi oppdager noe så får det konsekvenser, sier han, og påpeker at Ungdomsteamet tre ganger i uka er ute og går i gatene.

– Vi er ute og ser og vi sier fra hvis vi for eksempel ser en som tenner seg en joint, sier han.

Nå håper Rode at politikerne tar pengemangelen på alvor.

– Det viktigste er at vi får opprettholde det tilbudet vi har i dag. Tilbudet vil fortsette å være her uansett, men det vil bli mindre enn det er i dag. Det er et tilbud ungdommene selv ønsker, og jeg tror det er på den måten vi må tenke, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere