*Nettavisen* Nyheter.

Frykter forfall og stengte kirker

BRYTER VALGLØFTER: Kirkelig fellesråd mener Høyre bryter valgløfter når de kutter i bevilgningen til kirken – stikk i strid med hva de lovte i valgkampen. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO

Tre uker etter at de borgerlige partiene lovet mer penger til kirken gjør Høyre det stikk motsatte. Nå frykter Kirkelig fellesråd forfall og stengte kirker.

OSLO: – Dette vil bety mer forfall og kan bety stengte kirker, sier en skuffet leder av Kirkelig fellesråd, Robert Wright.

Del på Facebook

Han reagerer sterkt på at det kuttes i budsjettene til kirken, o g peker på at at kuttforslagene innebærer et kutt på 10-12 årsverk for Kirkelig fellesråd.

LES OGSÅ: Slik vil Høyre ha Oslo i 2012

LES OGSÅ: Investeringene kveler driften av Oslo

Bryter valgløfter

I tillegg kappes innsatsen mot kirkeforfall med ti millioner kroner.

– Under kirkedebatten i Domkirken for tre uker siden lovet Høyre, Venstre, KrF og SV at det skulle bevilges mer penger til kirken i 2012 enn i 2011.

– Tre uker senere foreslår Høyre-byrådet å kutte 78 prosent av rehabiliterings-budsjettet for 2012, i forhold til bevilgningen for 2011, skriver Wright i en pressemelding.

– Respektløst av Høyre

Leder av bygg- og bedlikeholdskomiteen i Kirkelig Fellesråd, Nils Martin Espegren er bekymret.

Han mener det er respektløst av byrådet å understreke at de ønsker å stoppe forfallet i kirkene, samtidig som de struper bevilgningene.

– Dette forslaget er respektløst i forhold til alt arbeidet som er gjort for å redde kirkebyggene, sier han.

Nå er Espegren redd for at forfallet igjen vil skyte fart.

Også på den faktiske driften frykter fellesrådet at det blir tøft hvis Høyre får det som de vil.

– Et kutt på fire prosent på driften er ødeleggende for en allerede stram kirkeøkonomi sier fellesrådets leder, Robert Wright.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.