Frykter geite-vold i Alnaparken

PLAGET: Geitene på Furuset er blitt slått med stokker, og noen har klippet hull i gjerdet. Geiter i parker trenger tett oppfølging.

PLAGET: Geitene på Furuset er blitt slått med stokker, og noen har klippet hull i gjerdet. Geiter i parker trenger tett oppfølging.

FrP-byråd Jøran Kallmyr lovte sommerbeite til de rømte geitene i Alnaparken. Det kan bli dyrt for Oslo kommune.

PROBLEMER: Henriette Seyffarth sier det er mange problemer knyttet til å holde geiter i Alnaparken.

ALNA: Geitene som rømte fra Fatland slakteri og gjemte seg i Alnaparken har blitt super-kjendiser.

Del på Facebook

Bonden som eier dem har lovt å spare livet deres. Og byråd Jøran Kallmyr lovte å gi dem sommerbeite i Alnaparken.

LES OGSÅ: Fem Alnabru-geiter er funnet, og får leve

Lokalavisen har kontaktet Henriette Seyffarth som har ansvaret for driften av mange av parkene i Groruddalen, Alnaparken inkludert.

KLIKK HER, OG LES LOKALAVISEN GRORUDDALENS JOURNALIST IVAR BRYNILDSENS SKRÅBLIKK PÅ GEITESAKEN

Byr på utfordringer

– Jeg så en sak om geitene på nyhetene. Men jeg har ikke hørt noe om sommerbeite i Alnaparken. Uten å kjenne saken er min første reaksjon at dette vil by på utfordringer, sier Seyffarth.

– Vi har allerede en avtale med Alna Ridesenter som lar hestene sine beite her. Det må på plass gjerder som holder geitene inne i parken. Vi har ikke budsjettert med gjerder inneværende år. Vi må også sikre vann til geitene i parken. Også dette lar seg løse, men vil kreve investeringer. Vi har også erfaring med at barn og ungdom plager dyr som går på beite. Dette har nylig skjedd med dyrene som beiter ved Furuset kirke. Her har vi også opplevd at noen har klippet hull i gjerdet. Og noen har slått geitene med stokker. Det er veldig positivt med dyr i nærmiljøet. Vi vil gjerne få til enda flere slike tilbud. Men det krever løpende ettersyn av geitene, sier Seyffarth.

Mangler folk

Nettopp bemanning er et større problem for henne enn noen gang. Friluftsetatens driftsavdeling er nedlagt, og ikke erstattet med ny entreprenør ennå.

LES OGSÅ: Rømte fra en skjebne som kebab

Fortsatt er det en del folk igjen, men de er mye færre enn tidligere.

Seyffarth ser ikke hvor hun skal finne ressursene til å gjennomføre Kallmyrs geite-løft i Alnaparken uten ekstraordinære midler. For å få til en god løsning for geitene trenger Bymiljøetaten tid til å samordne og tilrettelegge for dyrene.

Til Grorud Park?

Når hun får tenkt seg om tror hun det er mer realistisk å plassere de rømte geitene i Grorud Park, et område som nå opparbeides langs Alnaelva.

Der planlegges det faktisk et nytt beite. Men det er fremdeles under bygging.

– Det forutsetter at bonden er villig til å følge opp dyrene sine, avslutter Seyffarth.

Det har ikke lykkes Lokalavisen å få noen kommentar fra Jøran Kallmyr.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.