RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frykter gigant-fødeavdeling


 
 
En sammenslåing av fødetilbudet i Oslo vil ramme kvinnene som føder. Det kan også bli for få sengeplasser for fødende i Oslo, mener Den norske Jordmorforening.

- Det viktigste for fødende kvinner er trygghet, og muligheten for et tilbud som passer for deres livssituasjon. Oslo er i en særstilling - med mange innflyttere og innvandrere. Det sosiale nettverket er ikke nødvendigvis like godt til stede i storbyen, sier Marit Heiberg, leder i Den norske Jordmorforening til Sykepleien.no.

Jordmorforeningen frykter mangel på fødeplasser og dårligere oppfølging for de nybakte mødrene, med raskere utskrivinger og dårlig samhandling mellom spesialisthelsetjenesten og kommunehelsetjensten som skal følge opp videre.

- Vi har sett nærmere på utviklingen i Stockholm og Gøteborg, som har et mer sentralisert fødselsomsorg enn Norge. Et forsøk på å sentralisere enda mer fikk negative konsekvenser både utfra et menneskelig og et medisinsk perspektiv. Slik vil vi ikke ha det i Norge, sier Marit Heiberg til Sykepleien.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere