*Nettavisen* Nyheter.

Frykter gigant-fødeavdeling

 

En sammenslåing av fødetilbudet i Oslo vil ramme kvinnene som føder. Det kan også bli for få sengeplasser for fødende i Oslo, mener Den norske Jordmorforening.

- Det viktigste for fødende kvinner er trygghet, og muligheten for et tilbud som passer for deres livssituasjon. Oslo er i en særstilling - med mange innflyttere og innvandrere. Det sosiale nettverket er ikke nødvendigvis like godt til stede i storbyen, sier Marit Heiberg, leder i Den norske Jordmorforening til Sykepleien.no.

Jordmorforeningen frykter mangel på fødeplasser og dårligere oppfølging for de nybakte mødrene, med raskere utskrivinger og dårlig samhandling mellom spesialisthelsetjenesten og kommunehelsetjensten som skal følge opp videre.

- Vi har sett nærmere på utviklingen i Stockholm og Gøteborg, som har et mer sentralisert fødselsomsorg enn Norge. Et forsøk på å sentralisere enda mer fikk negative konsekvenser både utfra et menneskelig og et medisinsk perspektiv. Slik vil vi ikke ha det i Norge, sier Marit Heiberg til Sykepleien.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag