RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frykter kaos i utleiemarkedet


Det er for få hybler på markedet, og de som legges ut er for dyre. Det skaper fare for kaos, mener Utleiemegleren.
Det er for få hybler på markedet, og de som legges ut er for dyre. Det skaper fare for kaos, mener Utleiemegleren. Foto: Illustrasjonsfoto
Hybelprisene i Oslo fortsetter sin ville ferd oppover. Romerike dras også med oppover.

OSLO: Utleiemegleren har sendt ut fersk prisoversikt for mai 2011. Den viser at det i mai i snitt kostet 7 686 kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo.

Del på Facebook

Dette er en oppgang på 9,7 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 9,3 prosent. Det er ikke bare de minste som stiger.

I snitt kostet det 10 277 kroner å leie en 2-roms leilighet i Oslo i mai 2011, dette er en oppgang på 2,4 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 9,5 prosent.

For få objekter

– Nå er det rett og slett for få utleieleiligheter på markedet. For de som velger å leie ut sine boliger, betyr det at de får gode priser, sier daglig leder for Utleiemegleren avdeling Frogner, Geir Skogheim.

Han ser ingen bedring på situasjonen utover sommeren, snarere tvert i mot:

– Nei, det er et økende trykk som bare blir større. Jeg frykter at vi går mot kaos og budkriger i juli og august. Det er en situasjon som ikke er heldig hverken for utleiere eller leietagerne. For høye priser skaper misfornøyde leietagere som vil begynne å se seg etter noe annet så snart stormen har roet seg, sier Skogheim.

Romerike opp

I snitt kostet det 8 044 kroner å leie en 2-roms leilighet på Romerike i mai 2011, dette er en oppgang på 6,2 prosent sammenlignet en måned tilbake.

– Leieprisene øker på Romerike og vi opplever trykket størst i de sentrale områdene. Spesielt ser vi at nye 2-roms leiligheter i Lillestrøm oppnår gode priser. Videre er det mange leietagere på visning og det kan oppleves vanskelig å få seg en bolig sentralt, sier daglig leder for Utleiemegleren Romerike, Karsten Olsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere