RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frykter kiosk-invasjon


Jeg begynner å bli ganske lei av døgnåpne kiosker, sier Bogstadveien-beboer, Elisabeth Reinertsen.
Jeg begynner å bli ganske lei av døgnåpne kiosker, sier Bogstadveien-beboer, Elisabeth Reinertsen.
Vi har nok av slike naboer fra før av , sier Bogstadveien-beboer om planlagt storkiosk i Bogstadveien 20.

BOGSTADVEIEN/HJELMS GATE: Når Deli de Luca åpner sin 22 storkiosk i Oslo, i første etasje i hotel Gyldenløve , i løpet av våren, blir det gatens ellevte storkiosk. Det er alt annet enn greit synes beboere i området.

Økt støynivå

Nabo tvers over veien, Elisabeth Reinertsen har bodd i Bogstadveien 19 i ti år. Hun synes utviklingen av Bogstadveien er en lei sak.

Som beboer er det ugreit i forhold til økt støynivå. Dette er særlig tydelig i helgene. Antall mennesker som går oppover Bogstadveien for å få seg en sen nattebit har økt de siste årene, sier hun til Lokalavisen.

Søppel

En tur oppover Bogstadveien søndag morgen, er en spasertur i søppel og matrester.

Folk bruker våre brede vinduskarmer som søppelkasser. Det er ikke sjelden vi opplever å måtte tørke bort oppkast fra inngangspartiet vårt. Det er forståelig at mange mennesker samler seg i Bogstadveien nattestid, samtidig øker presset på gaten som en hyggelig handlegate, sier hun.

Hun mener terskelen hennes er høy for å klage.

Men på et eller annet tidspunkt må man kunne bremse. Som forbruker og bruker av Bogstadveien synes jeg dessuten at butikksammensetningen i Bogstadveien er blitt kjedelig, med så høygrad av avanserte pølsekiosker, sier hun. Reinertsen mener utviklingen ikke bare er kjedelig for naboer, men også usunn fra et handelsperspektiv generelt.

Det er utroilig at en mann som Olav Thon, som eier lokalet i Bogstadveien 20, som er den mest vellykkede kjøpesenterkongen her til lands, ikke er opptatt av butikk-sammensetningen i Bogstadveien. Jeg ville reagert dersom det lå ti Dressmann-butikker i Bogstadveien også, nå reagerer jeg fordi det er elleve pølsekiosker, sier hun oppgitt.

Dårlig tilbud

Hun mener hun må forsvare Norges mest kjente handlegate, etter Karl Johan, når folk kommer på besøk.

Når jeg har besøk utenbys fra undrer folk seg over det tilbudet vi har i Bogstadveien. Vi vil gjerne kjøpe annet å spise enn avansert hurtigmat, sier hun og etterspør et større restaurantmangfold i gaten.

Hva hadde du ønsket deg i lokalet?

Det er et flott hjørnelokale med stor uteservering. En ordentlig restaurant hadde vært flott. Det har vi ikke mange av i Bogstadveien, sier hun.

Strøksforsøpling

Reinertsen får støtte fra Majorstuen Vel, som kaller enda en ny storkiosk vieksomhetsenretting og strøksforsøpling.

Vi i Majorstuen Vel mener at en overeksponering av Deli de Luca-konseptet bidrar til en uønsket virksomhetsensretting, og en betydelig strøksforsøpling. Særlig ille oppleves dette på kvelds- og nattestid og i helger, hvor tilstrømming av mennesker i forskjellige russituasjoner oppleves som stor, sier Svein Danielsen i velet til Oslo kommune, og fotsetter:

Vi mener at beboernes krav på nattero og trygghet må veie tyngre enn nattefolkets streben etter mulige opplevelser - bekvemmeligheter - på hvert gatehjørne 24 timer døgnet rundt, slår Danielsen oppgitt fast, og fortsetter:

Vi mener at utleier raskt og uproblematisk kan få andre og etterspurte driftskonsepter, som ikke er Deli de Luca eller 7-Eleven, som er til berikelse for nærmiljøet etablert i lokalene, sier han.

Beboernes krav på nattero må veie tyngre enn nattefolkets streben etter en matbit

Svein Danielsen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere