Frykter kommunen selger til høystbydende

De rødgrønne klarte ikke å hindre det borgerlige byrådet i å legge ned Bredtvet videregående skole. Nå ønsker Ap en debatt om hva området bør brukes til.

BREDTVET: Skjebnen til Bredtvet videregående skole er beseglet. I 2009/2010 blir den lagt ned som følge av et vedtak i Oslo bystyre. Elevene reagerer sterkt på nedleggelsen.
Leder av kultur og utdanningsfraksjonen i Oslo Ap, Nina Bachke, støtter elevene i deres frustrasjon. Men hun kan ikke gå med på at skytset skal rettes mot de rødgrønne partiene. De har ikke flertall i Oslopolitikken og kan umulig lastes for noe de borgerlige bør ta ansvaret for, påpeker Bachke. Hun minner om at partiet hennes stemte for å beholde Bredtvet.
Vi har holdt vårt valgløfte. Vi er like frustrerte som elevene. Her må flertallet i byrådet ta ansvar for situasjonen, sier hun til Lokalavisen Groruddalen.

Frykter tomtesalg

Riktignok valgte SV å gå sammen med flertallspartiene og heller satse på å bygge på andre steder.
Det var bare RV og vi som ønsket beholde skolen. Det er overraskende og veldig synd at SV ønsket å legge ned Bredtvet. Men uansett ville ikke de tre partiene hatt noe flertall i saken, sier Bachke.
Skolepolitikeren frykter at løpet nå er kjørt for skolen på Kalbakken. Hun ser likevel ikke bort fra at saken kan bli tatt opp igjen, dersom de rødgrønne vinner kommunevalget i 2007.
Vi vil gjøre et forsøk. Nedleggelsen skal først skje i 2010. Men i mellomtiden kan det hende byrådet selger tomta og bygget. Vi håper vi kan klare å reversere dette, sier Bachke.
Byrådet har antydet at tomta skal selges slik at det kan bygges boliger. Det kan bety at skolen rives, men det er i så fall langt frem, sier hun.
Byrådet holder trolig kortene svært tett til brystet om hvilke planer de har for området. Nina Bachke frykter at bygget og området nå blir gjenstand for ensidig profittenkning.
Målet må ikke være å få mest mulig penger for tomta og tenke høyest mulig pris. Vi må tenke på fellesskapets beste. Området bør komme befolkningen til gode. Stikkord kan være rekreasjon, kultur og aktiviteter som er positivt for befolkningen i Groruddalen, sier Bachke.

Idédugnad og folkemøte

Helhetlig utviklingsplan for Groruddalen er et brennhett tema lokalt for tiden. Bachke ser det som naturlig at den framtidige bruken av skoleområdet og mulige nabotomter, også tas med i diskusjonen fremover. Dersom Bredtvedt kvinnefengsel blir flyttet, frigjøres et enda større område. Skoleområdet alene er på hele 24 mål.
Jeg synes ikke uten videre at bygging av boliger er noen god idé. Det betyr at vi privatiserer området. Vi bør få til en idédugnad og invitere befolkningen i området og høre deres syn på hva området bør brukes til. De tilbakemeldingene jeg får er at man ikke må bygge flere boliger, sier Bachke.
Hva mener du området bør brukes til?

Jeg er åpen for flere ting. Det viktigste er at folk som bor her kan bruke det, sier hun.
Hun vil advare mot å putte industri og kontorbygg på tomta som blir ledig når elevene forsvinner.
Det er synd hvis det skjer. Nå er det viktig at tomta tas med i de pågående diskusjoner om utvikling av Groruddalen, avslutter hun.
Leder av Oslo Ap, Jan Bøhler, har engasjert seg sterkt i debatten rundt helhetlig utviklingsplan for Groruddalen. Likevel har ikke Lokalavisen Groruddalen klart å få ham i tale til tross for gjentatte beskjeder både på mail og telefon.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.