*Nettavisen* Nyheter.

Frykter kutt i Holmlia bad

VIL SATSE: Abdullah Alsabeehg (Ap) fikk ikke gjennomslag for forslaget om mer penger til Oslobadene. Nå frykter han det betyr kutt av tilbudet i Holmlia bad. Foto: FOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN

Så snart Tøyenbadet er ferdig, stenger Holmlia bad på søndager. Abdullah Alsabeehg (Ap) vil heller utvide åpningstiden for at flere skal lære å svømme.

HOLMLIA: – Det er et problem med for få besøkende, men Holmlia bad trenger lengre åpningstider i helgene, når folk har tid til å komme hit, sier holmliagutten. Han er fraksjonsleder i samferdsels- og miljøkomiteen for Ap.

Foreslo mer til basseng

Ap foreslo i budsjettforhandlingene i høst å bevilge sju millioner kroner ekstra til Oslobadene for å sikre bedre åpningstid. De fikk med seg SV og Rødt, men ikke flertallet bestående av Høyre, Frp, Venstre og KrF. Dermed ble det budsjettkutt for Bymiljøetaten. som har ansvaret for Oslobadene. Kutt i tilbudet på Vestkantabadet og Holmlia bad og temperaturreduksjon var det som var skissert i budsjettet som ble vedtatt.

Søndagstilbudet i Holmlia bad åpnet da Tøyenbadet stengte for reparasjon. Tilbudet forsvinner igjen så snart Tøyenbadet er ferdig.

– Tilbudet er som før jul og ingen tiltak er iverksatt. Vi jobber nå med å få budsjettet og disposisjonene på plass og prøver etter beste evne å skjerme de publikumsrettede tiltakene, sier kommunikasjonssjef Alise Davidsen i Bymiljøetaten.

Dyrt

Holmlia Bad er et av de dyreste badene å drifte i Oslo i forhold til besøk, men Abdullah Alsabeehg mener Bymiljøetaten heller må satse.

– Åpningstidene må tilrettelegge bedre og så må det skapes flere aktiviteter. De tenker bare på hvor man tjener mest på å ha det åpent, sier Alsabeehg som mener redusert åpningstid fort kan bli en ond sirkel som fører til ytterligere dårligere besøk og tilbud.

På bunn i Europa

Han mener det er særlig viktig å ha et godt svømmetilbud i en bydel som Søndre Nordstrand, hvor det er mange barn og unge og mange med minoritetsbakgrunn.

– Det er veldig viktig for å hindre drukningsulykker. Norske barn er Europas dårligste svømmere, spesielt barn fra Oslo og spesielt barn med minoritetsbakgrunn, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.