*Nettavisen* Nyheter.

Frykter liv går tapt

Røa-beboer Knut Langeland på Røa frykter liv kan gå tapt i Vækerøveien. Han ønsker gangfelt mellom kirketomten og butikkene på den andre siden.

RØA: I en bønn til Akersposten ber Langeland om at det blir fortgang i arbeidet med å anlegge en fotgjengerovergang. Med skrekken i halsen, ser han daglig fotgjengerere risikere liv og lemmer for å krysse veien. En del fotgjengere tar seg nemlig ikke bryet med å bruke fotgjengerovergangen i Røa-krysset.

– Hundrevis av folk,barn og barnevogner paserer dette punktet daglig i hytt og pine. Snart blir noen kjørt ned, sier en bekymret Langeland.

Vil purre

Ønsket om fotgjengerovergang har vært tatt opp flere ganger tidligere. Men Samferdelsetaten har ennå ingen løfter å gi. Leder i Vestre Aker bydelsutvalg, Elin Horn Galtung vil likevel ikke gi seg.

Vi har behandlet saken i bydelsutvalget, samtidig som flytting av stoppestedet for flybussen og flytting av bommen i Nordengveien ble diskutert. Vi har etter det også tatt saken på nytt opp med Samferdselsetaten for å sjekke om noe vil skje, sier Horn Galtung.

I utgangspunktet har Samferdselsetaten vært positiv. Men etaten har foreløpig ikke kunnet gi noen løfter.

– Det er derfor umulig for å gi noen dato for dette nå, men jeg skal be administrasjonen purre dem på nytt etter påske, sier Horn Galtung.

Venstres gruppeleder Terje Bjøro ønsker også fotgjengerovergang.

Vi har tidligere argumentert for fotgjengerfelt her. Problemet er at bilister "tar fart" enten de kommer fra lyskrysset på Røa eller fra rundkjøringen. Det er et under at det ikke har skjedd ulykker. Vi kan ikke akseptere at myke trafikanter blir utsatt for unødig trafikkfare. Samferdselsetaten er svært treg med avbøtende og faktisk livreddende tiltak, sier Bjøro.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.