RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

KREVER TILTAK: Aksjon Økernveien samlet 200 personer for å fortelle politikerne at de vil ha 40-sone og fartshumper. – Jeg har hatt hjertet i halsen i flere år, sier Jan Thomas Odegard, koordinator av aksjonen.
KREVER TILTAK: Aksjon Økernveien samlet 200 personer for å fortelle politikerne at de vil ha 40-sone og fartshumper. – Jeg har hatt hjertet i halsen i flere år, sier Jan Thomas Odegard, koordinator av aksjonen. Foto: ALLE FOTO: Morten Bendiksen/Aksjon Økernveien

Frykter liv kan gå tapt i Økernveien

Jan Thomas Odegard har hatt hjertet i halsen hver morgen i mange år. Hver gang hans barn skal krysse veien til skolen, kjenner han engstelsen på kroppen.

HASLE: – Om et barn en dag blir kjørt på her, så må blir det på kommunens kappe, sier Jan Thomas Odegard. Han er pappa til et barn på Hasle skole, men også koordinator av Aksjon Økernveien for trafikkgruppa i FAU ved Hasle skole.

Har det vondt

I flere runder har både skole og FAU klaget til kommunen om den farlige skoleveien, Økernveien. Det er ønskelig med 40-sone og opphøyde gangfelt.

– Det er lyskrysset som er den store faren. Her kjører bilene på rødt, sier Odegard.

Han har måtte lære barna at de ikke kan gå på grønn mann, før bilen er stoppen.

– Slik skal det ikke være, sier han.

Odegard sier at han har hatt hjertet i halsen i flere år når han sender sitt barn av gårde på skolen.

– Jeg føler det på kroppen hver dag, og har det vondt. Men jeg kan ikke leie barnet til skolen hver dag heller. Nå må det gjøres noe, sier Odegard.

LES FLERE SAKER OM TRAFIKKEN I OSLO HER!

Gir ikke opp

I forrige uke dukket det opp 200 mennesker til demonstrasjon. Samferdselsbyråd Ola Elvestuen (V) kom også.

– Han tok seg tid til å komme. Men det er eventuelle handlinger som viser om han bryr seg. Skjer det ikke noe i Økernveien innen kort tid, går vi videre til bystyret, sier Odegard.

Aksjon Økernveien er allerede i gang med en underskriftskampanje. De trenger 300 underskrifter for å få et innbyggerinitiativ opp i bystyret.

– Det skal gå greit. Når 200 personer stiller opp klokken åtte på en hverdagsmorgen, så skal vi klare å skaffe underskrifter nok, sier Odegard.

– Farlig vei

Samferdselsbyråd Ola Elvestuen (V) var i Økernveien under demonstrasjonen. Han sier at det er soleklart at veien er farlig, og at det bør gjennomføres tiltak. Men noe tidsperspektiv kan han ikke gi.

– Arbeidet med å se på farlige skoleveier i hele Oslo er allerede i gang. Nå må jeg sette meg ned og gå igjennom dette. Deretter må vi se på prioriteringene, sier Elvestuen.

Han sier at han ikke har noen konklusjon enda, men at Økernveien vil ligge høyt på prioriteringslista.

– Det blir kjørt ulovlig der, og vi har fokus på trygge skoleveier.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere