*Nettavisen* Nyheter.

Frykter livsfarlig heroin

Både Rusmiddeletaten og andre organisasjoner som jobber med rusavhengige advarer nå mot det som trolig er forgifta heroin i Oslo.

Det som trolig er forgifta heroin er oppdaget i Oslo. Nå fryktes det at liv skal gå tapt.

OSLO ØST: – De siste dagene har vi vært i kontakt med mange som har vært i befatning med heroin som har vært blandet ut med et pulver med ukjent innhold, opplyser leder for Foreningen for Human Narkotikapolitikk, Arild Knutsen i en pressemelding.

Knutsen har fått rapporter om ulike typer av heroing, som trolig er forgifta.

– Det skal angivelig finnes to typer heroin som, som sannsynligvis er forgiftet. De er blandet ut med pulver man knapt kan ane et rosa skjær av, men når det kokes opp da får det sterk rødfarge. Det sies at løsningen får så sterk rødfarge at det ser ut som blod når det trekkes opp i sprøytepumpa, sier han, og forteller at flere allerede har blitt syke.

Flere har blitt syke

– Flere skal ha blitt svært syke av heroinet, det er grunn til å frykte at dette kan ta liv, sier Knutsen.

Både Sykepleie på Hjul, i regi av Fransiskushjelpen og Rusmiddeletaten i Oslo kommune bekrefter frykten om at forgifta heroin er i omløp i hovedstaden. Rusmiddeletaten har fått flere rapporter via sitt skadereduksjonstiltak, Sprøyterommet, og går nå ut med en kraftig advarsel til de heroinavhengige.

Advarer

«Symptomene ligner på kraftige allergiske reaksjoner. Mange blir kvalme, skjelver og føler seg utmattet. Noen får pustebesvær, og mange blir rødflammete over hele kroppen. En av brukerne fikk en kraftig anafylaktisk reaksjon som måtte behandles med adrenalin. To ganger har personalet måttet ringe etter ambulanse», skriver etaten på sine hjemmesider.

Det fryktes at forgifta heroin også har spredd seg til resten av landet, og i følge Arild Knutsen har det også kommet rapporter om forgifta amfetamin.

– De siste meldinger fra rusmiljøet i Oslo tyder på at det også kan finnes forgiftet amfetamin. Noen skal ha blitt svært syke etter inntak av dette også, sier han.Vet du noe om denne saken? Kontakt oss på redaksjon@ostkantavisa.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag