Gå til sidens hovedinnhold

Frykter ny gjengkrig etter Ullevål-skudd

Politiet frykter at en ny gjengkrig er under oppseiling i Oslo etter at en mann ble skutt på Nedre Ullevål natt til torsdag.

ULLEVÅL: Politiet opplyste på en pressekonferanse torsdag at offeret var blitt skutt rett i hjertet, noe som tyder på at gjerningsmannen skjøt for å drepe. Det var et under at den 20 år gamle mannen overlevde.

Kan være en sammenheng

Fredag skriver Dagsavisen at politiet mener det kan være en sammenheng mellom denne episoden, og episoden hvor en mann ble skutt i magen på Furuset for ti dager siden, i det som var et oppgjør mellom ungdom tilknyttet et gjengmiljø på Grønland og ungdom med tilknytning til Furuset.

Politiinspektør Hanne Kristin Rohde i Oslo politidistrikt bekrefter overfor Dagsavisen at politiet vurderer en mulig sammenheng mellom de to skyteepisodene.

Et klart drapsforsøk

Vi vet ikke om det er resultat av gjengoppgjør, og har foreløpig ikke funnet noe klart motiv. Det vi vet er at skuddet som traff 20-åringen, var avfyrt på en måte som gjør dette til et klart drapsforsøk. Og sett i lys av den siste tidens hendelser er det naturlig for oss å kartlegge disse og se om skytingen er en del av en eskalerende konflikt mellom ulike miljøer i Oslo, sier Rohde til avisen.

Fredag formiddag var ingen pågrepet for skuddene på Ullevål.

Reklame

Her får du tak i valpekalenderen 2021