RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

MISTENKELIG: Anita Nymark (41) fra Bekkelaget ber naboer om å være ekstra på vakt for innbruddstyver etter at hun observerte mistenkelig oppførsel i Skogroveien mandag formiddag.
MISTENKELIG: Anita Nymark (41) fra Bekkelaget ber naboer om å være ekstra på vakt for innbruddstyver etter at hun observerte mistenkelig oppførsel i Skogroveien mandag formiddag. Foto: FOTO: MARTINE HOLEN

Frykter nytt innbruddsraid

Anita Nymark (41) frykter ny innbruddsbølge i nabolaget etter å ha observert to menn fotografere boliger i Skogroveien.

BEKKELAGET: Tidligere denne uken observerte Anita Nymark (41) to menn fotografere boliger i Skogroveien på Nordstrand/Bekkelaget.– Først så jeg en mann som sto og studerte huset mitt mens han tok bilder. Han forsvant da jeg åpnet døren. Femten minutter senere kjørte jeg forbi enda en mann som fotograferte hus litt lenger oppe i veien. Da jeg snudde bilen for å se nærmere hva han drev med, sluttet han å fotografere og gikk fra stedet, forteller Nymark.

Mennene var mellom 25 og 45 år, og hadde europeisk utseende.

Hun oppfordrer folk i området til å være litt ekstra på vakt i tiden som kommer.

– Nabolaget har tidligere vært belastet med mye innbrudd, og jeg var selv offer for det i 2008. Da brøt de seg inn gjennom vinduet med brekkjern. Det virker som innbruddstyvene nå ser seg ut nye hus, sier Nymark.

Nymark har meldt ifra til politiet om hendelsen.

Meld i fra

Stasjonssjef ved Manglerud politistasjon, Gro Smedsrud, oppfordrer folk til å fortsette med å melde ifra om mistenkelig oppførsel i boligområder.

Smedsrud ber også om at man gjør personer med mistenkelig oppførsel oppmerksomme på at de blir observert.

–Vi liker ikke at folk går rundt og fotograferer. Hvis man ser noen som tar bilder av hus, gå gjerne bort og spør hva vedkommende driver med. Når tyvene vet at de er observert, er terskelen høyere for at de kommer tilbake og begår innbrudd, sier Smedsrud.

Hvis man ikke tør å konfrontere personene, ber politiet om at man tar bilnummer på en eventuell bil eller at man selv fotograferer vedkommende.

Tiltak mot innbrudd

Det beste tiltaket for å unngå innbrudd i ferien er å sørge for at det ser ut som det er noen hjemme.

– Det beste middelet mot innbrudd er å få det til å se ut som det er noen hjemme. Be naboer ta inn posten og søppelen din, og pass på å lukke og låse alle dører og vinduer, sier Smedsrud.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere