RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frykter overetablering av barnehager på Bøler


Oppgitt: Vi trenger midlertidige barnehageplasser, men ønsker ikke permanent barnehage på Skredderløkka fordi vi på sikt tror at vi ikke har behov for dem, sier Hanne Eldby (SV). Her foran en annen av bydelens omstridte barnehager.
Oppgitt: Vi trenger midlertidige barnehageplasser, men ønsker ikke permanent barnehage på Skredderløkka fordi vi på sikt tror at vi ikke har behov for dem, sier Hanne Eldby (SV). Her foran en annen av bydelens omstridte barnehager.
Dette viser hvor håpløst det er når man skal planlegge barnehageutbygging fra sentralt hold, sier Hanne Eldby (SV).

Bøler: Hanne Eldby sitter i Østensjø bydelsutvalg og leder bydelens oppvekstkomité.

Vi har gått inn for en midlertidig barnehage på Skredderløkka fordi vi på sikt ikke har behov for enda en stor barnehage på Bøler, sier Eldby.

Overetablering

Det er allerede fire permanente barnehager og en midlertidig barnehage på Bøler, i tillegg til at en ny permanent barnehage skal stå ferdig noen hundre meter lenger nedi veien for Skredderløkka i løpet av året.

Vi ønsker ikke flere barnehager enn det er behov for i boligområdene. De store barnehagene bør ligge i nærheten av kollektivtilbud. Barnehagebyråden har ikke forstått dette, og vi vil få en overetablering på Bøler, sier Eldby.

Dette er feil på alle måter. En midlertidig barnehage hadde gått greit til vi får gode permanente løsninger. Nå lurer jeg på hva han egentlig har tenkt å gjøre med en permanent barnehage her. Ha den på tomgang? Byråden må høre på rådene han får fra lokalt hold!

Usentralt

Bydel Østensjø har størst behov for barnehageplasser i oppsalområdet.

Jo fullere barnehagedekning vi får, desto vanskeligere blir det å få folk til å dra langt. Vi vil ikke ha mer trafikk inn i boligområdene enn nødvendig, og det vil man få i dette tilfellet. Hvis Skredderløkka hadde ligget rett ved t-banen eller bussen hadde ikke brukerne vært avhengig av bil, men det blir de nå. Alternativet er en tom barnehage, sier Eldby, som fortsatt vil ha Skredderløkka omregulert til friareal på sikt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere