Frykter påkjørsel

Beboerne i de nye omsorgsboligene på Skullerud er redde for å bli påkjørt utenfor hjemmene sine. Veien til garasjeanlegget burde ikke gått over gangstien vår, sier de.

Skullerud: Beboerne i de nye omsorgsboligene i Gamle Enebakkvei er engstelige. De nye kringliggende blokkene har underjordisk garasje, og inn- og utkjøringen krysser gangveien beboerne benytter for å komme til butikken.

150 biler parkerer i dette garasjeanlegget. De kjører i full fart ut og inn og folk har nesten blitt påkjørt, sier den nærmeste naboen Inger Moen.

Oppgitt

Hun er oppgitt over forholdene og har trommet sammen en rekke av beboerne i omsorgsboligene. Alle gir uttrykk for engstelse over hva som kan skje dersom en bil ikke klarer å stoppe i tide.

Mange benytter rullatorer eller elektriske rullestoler. Vi skjønner ikke hvorfor veien måtte legges tvers over gangstien. Hvem har ansvaret om en av oss blir skadet? spør de.

De eldre beboerne mener Skanska, som er utbygger, har vært svært korttenkt i denne saken.

Det hadde vært mulig å legge innkjøringen på andre siden av blokka. Vi har vært i møte med både Skanska, Samferdselsetaten og Plan- og bygningsetaten, men kommer ingen vei. Samferdselsetaten vil ikke ha flere utkjøringer i Skullerudveien, men de kunne ha lagt veien ut i Skullerudskogen, sier Moen.

Ikke for sent

Veien til garasjeanlegget går fra Gamle Enebakkvei, forbi parkeringsplassen til omsorgsboligene over gangstien og inn i den underjordiske garasjen.

Om de har gjort en feil er det ikke for sent å snu. Dette er lite gjennomtenkt. Denne veien vil bli brukt av både beboere, ambulanser, hjemmetjeneste, drosjer og gående, men to biler kan ikke passere hverandre her. Det er heller ingen som tar hensyn, sier styreleder Finn Jansen.

Moen har kjøkkenvinduet sitt bare noen meter fra garasjeporten.

Ungdommene spiller musikk på full guffe mens de venter på at porten skal åpnes. Vi føler oss maktesløse, forteller hun.

Her er det ikke plass til en skrue til. Vi skulle egentlig hatt en carport, hvor vi kunne ha rullestoler etc., men det er jo ikke plass til noen ting her, sukker de.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.