*Nettavisen* Nyheter.

Frykter passasjerflukt etter ny dag med kø-kaos

MER KØKAOS: Torsdag 5. juni åpner Kong Håkon 5.s gate og Nordenga bru for trafikk. Det blir sterkt redusert framkommelighet i Bjørvika i forbindelse med omleggingen. Foto: Foto: Henrik B. Meidell, Nettavisen

TimeEkspressen og Ruter ber Statens Vegvesen ta grep for å løse floken i Bjørvika

BJØRVIKA: Omleggingen av kjøremønsteret i Bjørvika har på ingen måte gått knirkefritt. I går sto busser og biler i stampe og i dag har det ikke vært nevneverdig bedre.

– Morgenbussene våre var 15-20 minutter forsinket. Vi har også hatt betydelige forsinkelser ut av byen, også på formiddagen, sier markedssjef Harald Fleisje i TimeEkspressen som daglig kjører rundt 100 ruter inn og ut av byen.

I morgentimene tirsdag kom kollektivselskapet med en beklagelse og bønn på Twitter:

«Trafikken står dønn stille i #Bjørvika også i dag. Beklager så mye. Håper Vegvesnet kan ta grep å prioritere kollektivtrafikken».

LES OGSÅ: Boligsalget i Oslo halvert

Frykter passasjerflukt

– For oss som kommersielt selskap at det trist når folk sier de ikke kan fortsette på denne måten og heller må finne seg alternative måter å reise på, sier Fleisje.

Fleisje mener problemene i Bjørvika blant annet skyldes for smale tilførselsveier, spesielt fra Ekebergsiden.

– Her klarer ikke busser og andre store kjøretøy svingen uten at begge feltene brukes, da blir det bom stopp. Vi har sendt melding om dette til Statens vegvesen, sier Fleisje.

LES OGSÅ: Slutt for okkupantene i Brakkebygrenda

– Hele sentrum stopper opp

Han mener hele feltet fra Ekebergtunnelen til Dronning Eufemias gate burde kollektivprioriteres.

– Bussen står i samme kø som bilene, noen bilister blir nok skremt bort fra området, men hvis man ikke gjør noe på kort sikt vil man slite med dette til hele veisystemet er ferdig, dette er kritisk. Det er rett og slett ikke kapasitet i veisystemet til å ta unna trafikken som kommer, med slike propper stopper hele Oslo sentrum opp, sier Fleisje.

Fortsatt store forsinkelser

Også Ruter har opplevd store forsinkelser siden omleggingen.

– Vi får meldinger fra en del som reiser og er frustrert over forsinkelser, i går var de på inntil en time, det har vært litt bedre i dag, men er fortsatt store forsinkelser, sier Gro Tvedt Andersen, kommunikasjonsrådgiver i Ruter.

Ruter er i dialog med Statens vegvesen for å finne løsninger.

– Det er viktig å få bussen fram, dette er dag to av en større trafikkomlegging og det tar nok noen dager før trafikkmønsteret setter seg, sier Andersen.

LES OGSÅ: Skulle selge bobil, kjøper forsvant med en halv million

Lys og merking

Grete Tvedt, prosjektleder i Statens vegvesen, bekrefter at de er i dialog med kollektivselskapene.

– Vi er i dialog med Ruter for å se på mulige løsninger, per i dag vil jeg ikke gå ut med detaljer, vi må først se hva som er mulig eller ikke, sier Grete Tvedt.

Blant tiltakene Statens vegvesen nå ser på er lysregulering og bedre merking. Det kan også bli aktuelt å prioritere kollektivtrafikken i ett felt.

Grete Tvedt kan ikke love noen dato for når løsninger som gir effekt på trafikkavviklingen er på plass.

– Det tar 1-2 uker før vi ser hvordan trafikken får satt seg, vi vurderer fortløpende hvilke tiltak vi skal sette i gang, sier Tvedt.

Ber bilistene holde seg unna

Enn så lenge kommer Statens vegvesen med en bønn til privatbilistene om å holde seg unna området hvis de ikke absolutt må kjøre der.

– Vi har gått ut i forkant og bedt privatbilister ikke kjøre i Bjørvika hvis de ikke må. Dette er en krevende trafikksituasjon med stillestående kø. Folk bør benytte Operatunnelen og Grønliatunnelen, der er det uutnyttet kapasitet, oppfordrer Tvedt.

FLERE SAKER FRA DITTOSLO.NO:

Frykter senter for asylsøkere på Tøyen

Person brant til døde i Torshovdalen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag