RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frykter religionsbygg gir ghetto


Dette er området der Bydel Alna sier nei til Eiendoms- og byfornyelsesetatens planer om religionsbygg.
Dette er området der Bydel Alna sier nei til Eiendoms- og byfornyelsesetatens planer om religionsbygg. Foto: ARKIVFOTO: ANITA HANKEN
Heller ikke bydelen vil at friområdet ved Ospestien på Lindeberg skal omreguleres til tomt for religions-utøvelse.

LINDEBERG: Lokalavisen har tidligere skrevet om Eiendoms- og byfornyelsesetatens planer for religionsbygg ved Ospestien

Planene fikk ingen varm mottakelse hos folk i området. Lindeberg-beboerne frykter å miste et kjært friområde som har vært i bruk siden drabantbyens barndom, på 70-tallet.

Nå viser det seg at heller ikke bydelen ønsker Oslo kommunes omregulering av tomten velkommen.

Tomten, mellom legesentert og skolen på Lindeberg er per i dag regulert til nærsenter, men har i praksis fungert som friområde siden borettslagene ble bygget.

Bydelen registrerer at flere beboere uttrykker en en frykt for at økt trafikk og støy vil føre til at mange vil flytte fra Lindeberg og at området etter hvert vil bli som en ”ghetto”.

Beboere i området har engasjert seg mot omregulering av tomten til tomt for reliogionsutøvelse.

Skepsis

Politikerne i Bydel Alna, støtter sine beboere i denne saken, og mener som dem at tomten er best egnet til friområde.

– Bydel Alna har i sin forhåndsuttalelse til planinitiativet for eiendommen tydelig uttrykt skepsis til omregulering, lyder vedtaket fra politikerne som falt forrige måned.

– Bydelen er ikke blitt mindre skeptisk til planforslaget.

Bydelen forstår at det er et behov for tomter til religionsutøvelse, og at tomten på Lindeberg med sin nærhet til T-bane og buss, er egnet ut fra overordnede føringer for knutepunktutvikling, skriver bydelsdirektøren.

Boområdet må ikke forringes!

– Bydelen mener imidlertid at lokale hensyn må veie tungt og en utnyttelse av tomten ikke må medføre forringelse av eksisterende bokvaliteter eller på annen måte påvirke lokalmiljøet negativt, lyder vedtaket.

Bydelen understreker at tomten har en meget ugunstig plassering med hensyn til adkomst

– Nybygget vil utvilsomt generere trafikk til området, selv med nærheten til T-bane og buss, og dette vil påvirke området negativt. Det er svært uheldig at det tilrettelegges for bilkjøring på deler av et område som i utgangspunktet er planlagt bilfritt, og som fortsatt bør være bilfritt av hensyn til trafikksikkerhet og bomiljø, skriver bydelsdirektør Erik Kjelstadli i sitt forslag til vedtak.

Bydelen viser også til at mange beboere i området er svært bekymret og skeptisk til etablering av et nytt bygg for religionsutøvelse på Lindeberg.

Økt trafikk

Beboerne påpeker at trafikken til senteret og skolen allerede i dag er en sterk belastning for mange og nyetableringen vil føre til økt trafikkbelastning.

– Økt trafikk medfører også usikkerhet for barna som ferdes i området, påpeker bydelsdirektøren.

Samtidig pekes det på at Lindebergområdet er sterkt utnyttet og det er behov for de friområdene beboerne kan få mellom de bebygde feltene.

Videre er borettslagene bekymret for at et økt behov for parkeringsplasser i området, vil kunne føre til økt snikparkering på borettslagenes egne, knappe parkeringsarealer som fra før av ikke er tilstrekkelig for borettslagenes beboere og besøkende.

På denne bakgrunn anbefaler bydelen at den aktuelle tomten ikke bør omreguleres og bygges ut.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere