*Nettavisen* Nyheter.

Frykter rykter om Majorstuen

Ambisjonen for stasjonstomten på Majorstuen er mange. Interessene for tomten likeså.eFOTO: ERLING BAASEN

Ruter har lagt frem forslag til ny Majorstuen-stasjon. Nå svirrer rykter om hvorvidt tomten på Majorstuen kan bli utbygd stykkevis og delt.

Klikk på bildet for å forstørre.

Andreas Behring (SV)

Klikk på bildet for å forstørre.

Tone Tellevik Dahl (Ap)

MAJORSTUEN: Det stiller særlig venstresiden i bystyret seg svært negative til..

Ryktene omkring opsjonsavtaler omkring utbygging på den store eiendommen kom frem under et folkemøte i regi av Bydel Frogner, som for snart tre uker siden ble holdt på Majorstuen bibliotek.

- Urovekkende

Ryktene om at KTP (KollektivTransportProduksjon), som eier tomten på Majorstuen er i dialog med forskjellige utbyggere ble brakt opp av en ukjent kilde i salen.

Uten å vite sannhetsgehalten i ryktene, opprører ryktene politikere både i Arbeiderpartiet og SV.

- Det var første gang jeg hørte om dette på Deichman. Det jeg hørte var at KTP hadde gitt opsjoner på utbygging av deler av eiendommen, samt at de var i nær dialog med den tyske skolen. Begge rykter synes jeg er urovekkende, sier bystyrerepresentant for Arbeiderpartiet, Tone Tellevik Dahl.

Hun frykter at KTP, som er en del av Oslo Sporveier, vil gjøre noe med tomten som vil binde opp kommunen senere, i arbeidet med hva som skal skje på Majorstu-tomten.

- Dersom KTP selger noe unna nå, vil vi få mindre areal til å tenke helhetlig. Vi må kunne forholde oss til tomten slik at det blir en helhetlig utvikling sier Tellevik Dahl til Lokalavisen.

Avklaring

Andreas Behring og Heidi Sømme i Oslo SV ble også opprørte av det de hørte:

Utvikling av Majorstuen stasjon er viktig for å gjøre kollektivtransporten i Oslo bedre og det er et viktig byutviklingsprosjekt. Slik vi har fått det presentert er Ruter nå ferdig med sin vurdering av stasjonsmulighetene og har laget et forslag til ny underjordisk stasjon. Plan- og bygningsetaten har ansvaret for den helhetlige planen, slik vi har forstått det, skriver de i et brev til byråden.

- Det arealet som da eventuelt vil kunne frigjøres er et stort og viktig byutviklingsprosjekt i Oslo som kommunen gjennom KTP AS eier.

- Det ryktes at KTP er i ferd med å selge deler av denne tomten. Noe som vil redusere handlingsrommet vi har til helhetlig byplanlegging, sier Behring til Lokalavisen Frogner.

- I den forbindelse ber vi om en redegjørelse for status i arbeidet med ny Majorstuen stasjon og en avklaring på om KTP er i ferd med å selge deler av tomten, og i så fall om det er i samråd med byrådet, skriver de til byråden.

Avviser opsjonsavtaler

Eiendomssjef i KTP, Peter Michael Steckmest avviser imidlertid at det foerligger opsjonsavtaler mellom KTP og eventuelle utbyggere.

- Hva ønsker dere for denne tomten?

- KTP ønsker høyest mulig utnyttelse av tomten for å generere høyest mulige inntekter til KTP som vil gå til drift av kollektivtransporten i Oslo. Redusert utnyttelse betyr reduserte inntekter.

- Hva synes dere om Ruters forslag til hypermoderne stasjon på Majorstuen?

- Ruters forslag er flott for de reisende men har en kostnads- og gjennomførings-ramme som ikke er like enkel å realisere.

Øvrige fremtidsplaner for tomten kan eier ikke si noe om:

- Vi kan dessverre ikke gi konkrete planer for tomten på det nåværende tidspunkt, sier Steckmest.Styreleder ved den tyske skolen Max Tau, Gunilla Stüssi, var ikke tilgjengelig for kommentar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.