*Nettavisen* Nyheter.

Frykter senter for asylsøkere på Tøyen

Politiets Utlendigsenhet skal etter planen flytte inn i Økernveien 11-13 på Tøyen å være et mottakssenter for asylsøkere. Foto: Arkivfoto

– Det vil være uklokt å legge et slikt mottakssenter for asylsøkere i Gamle Oslo, sier Ivar Johansen (SV). Han mener vestkanten eller andre deler av byen vil være en bedre beliggenhet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ivar Johansen i Sosialistisk ventreparti mener det vil være uklokt at Tøyen skal huse asylmottak fra høsten av. Foto: Foto: Anne Marie Huck Quaye

TØYEN: Ivar Johansen, bystyremedlem for SV og finanskomiteen, skriver mandag på sin blogg at Tøyen allerede er et såpass belastet område, både når det kommer til kommunale boliger og tiltak innen rus og psykiatri, at det er uklokt å legge et mottakssenter for asylsøkere hit.

– Man børe fordele slike tiltak rundt i byen, også til vestkanten, sier Ivar Johansen.

Det ble for kort tid siden gjort kjent for lokale organisasjoner på Tøyen at Politiets Utlendingsenhet til høsten planlegger å flytte fra nåværende beliggenhet i Christian Krohgs gate 32 gate inn med 380 ansatte til Økernveien 11 - 13

Her skal det etableres et mottakssenter for asylsøkere. Alle personer som kommer til Norge, og som søker beskyttelse, skal alle innom her for å registrere seg som asylsøker. Deretter transporteres de direkte til transittmottaket på Refstad i påvente av asylmottak.

PU er ikke et ordenspoliti, men med flyttingen vil nå 380 politiansatte, hvorav 160 politiutdannede, ha arbeidsplassen sin på Tøyen, sier PU-sjef Kristin Kvigne på politiets nettsted politi.no.

LES OGSÅ: Beboere er lei: – Tøyen må bli et godt sted å bo

Uklokt

– Kontrakten er inngått og mye tyder på at dette vil skje fort, påpeker Johansen, som håper at Staten i denne saken vil ta ansvar og rokkere på egne ansatte for å slippe et eget mottakssenter på Tøyen.

Områdesatsingen på Tøyen er en felles satsing mellom stat og kommune, og byrådet skal i dag sende et brev for å be om at planen ikke trer i kraft, forteller Johansen.

– Det stemmer at det i dag er sendt et brev fra byråd for kultur og næring ved Hallstein Bjercke(V) til politidirektøren, sier pressesekretær for byrådet, Julie Midtgarden Remen til dittoslo.no

Hun bekrefter at det bedt om et møte med politiet angående flyttingen til Tøyen, hvor Bjercke gjerne vil drøfte om hvorvidt dette vil medføre problemer i henhold til områdesatsingen, som både er stat og kommunes ansvar.

Motløse på Tøyen

«I dag er vi motløse på Tøyen», skriver naboskapsbevegelsen Tøyenkampanjen mandag, på Facebook.

– Vi er selvfølgelig glade for at dagens tomme kontorlokaler tas i bruk, og vi vil gjerne at alle asylsøkere skal tas imot på en god måte, men vi synes det er dårlig politikk å legge dette til et miljø som allerede er så sterkt preget av mennesker med ulike sosiale behov, med rusmisbrukere og psykisk lidende mennesker som de mest synlige, skriver gruppa.

– Er det her vi vil sende asylsøkerne, med alt de måtte ha av fysisk og mental bagasje?, skriver de videre.

LES OGSÅ: «Munch-vedtaket er en seier for beboerne på Tøyen»

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.