Frykter senterdød på Oppsal

ENGASJERTE: Bjørn Henriksen (t.v.) og Ivar Sandkvist koser seg i sola utenfor Oppsal senter, men er bekymret for utviklingen av nærsenteret.

ENGASJERTE: Bjørn Henriksen (t.v.) og Ivar Sandkvist koser seg i sola utenfor Oppsal senter, men er bekymret for utviklingen av nærsenteret. Foto: FOTO: NINA SCHYBERG OLSEN

Tomme butikklokaler skremmer kundene på Oppsal senter. Mange frykter at det skal bli et spøkelsessenter, men Obos får ikke gjort noe før politikerne bestemmer seg for hvor mye de får bygge ut.

Klikk på bildet for å forstørre.

STENGTE DØRER: Folk synes tomme lokaler og nedfelte gitter gir Oppsal senter et trist og døende preg. Foto: FOTO: NINA SCHYBERG OLSEN

Klikk på bildet for å forstørre.

I DAG: Slik ser det ut ved Oppsal senter i dag. Foto: FOTO: NINA SCHYBERG OLSEN

Klikk på bildet for å forstørre.

SLIK KAN DET BLI: Slik ser Obos for seg det nye senteret med leiligheter og utendørs torg på Oppsal. Foto: ILLUSTRASJON: OBOS FORRETNINGSBYGG

OPPSAL: – I det siste er både Jernia, elektrobutikken og skobutikken lagt ned. Nille har kommet inn, men vi trenger ikke flere nipsebutikker her nå. Vi trenger noe som trekker folk, gjerne et vinmonopol, sier Ivar Sandkvist (78) og Bjørn Henriksen (70).

De er bare to av mange som forteller Nordstrands Blad at de er bekymret for nærsenteret sitt.

Les hva tre tilfeldig forbipasserende mener her

Pensjonistene møtes stadig på Oppsal senter for å skravle og ta seg en kopp kaffe, men tomme lokaler og stengte gitter legger en demper på stemningen.

– Utviklingen er elendig. Det spørs hvor lenge de andre butikkene holder ut. Hvis ikke det skjer noe snart kan de vel like gjerne legge ned hele greia, sukker Henriksen.

– Her får man ikke kjøpt en skjorte og et slips engang. Nå drar folk heller til Tveita, Bryn eller Manglerud, for der får de handlet alt de trenger på samme sted, påpeker Sandkvist.

Etterlyser handling

De to herrene forteller at de er del av en stor gjeng som blant annet pleier å møtes på senteret.

– Alle lurer på hvorfor det ikke skjer noe. Det er jo ikke noe informasjon, så alle tror og synser, men ingen vet, sier de to engasjerte pensjonsitene.

– Skyldes det at husleien er for høy? Er lokalene for små til at noen vil leie? Vi vet ikke, men noe er galt og noe må gjøres, mener de engasjerte pensjonistene.

Venter på å komme i gang med nytt senter

Obos sier at de ønsker å videreutvikle Oppsal senter så fort som mulig, men først må politikerne bestemme seg for hvor stor utbygging de vil ha.

– Reguleringsplanen er fortsatt til politisk behandling. Vi vet ikke når den vedtas av bystyret, men så fort den er klar setter vi i gang med detaljplanlegging av det nye senteret og leilighetene som det er stor interesse for, sier eiendomssjef Elisabeth Sverdrup Braaten i Obos Forretningsbygg.

Eiendomssjefen påpeker at bare tre av 25 butikklokaler står tomme nå.

– Jernia og Euronics ønsket ikke å fornye kontrakten på grunn av synkende omsetning, og fotobutikken gikk konkurs. Vi jobber med å få nye leietakere, og i ett av lokalene kommer det noe nytt i august, sier Braaten

– Vi ønsker overhodet ikke å tømme senteret for butikker før ombyggingen. Vi skulle gjerne beholdt de som var der, og ønsker langsiktighet i leieforholdene, sier Braaten.

– Vi vil ha en trinnvis utbygging for å sikre driften, men enkelte deler vil nok bli stengt i perioder, sier hun.

Eiendomssjefen understreker at Obos ønsker å satse på Oppsal senter, men at det tar mye lenger tid enn de hadde regnet med.

– Oppsalbeboerne må nok smøre seg med tålmodighet litt til, sier Braaten.

Byrådet jobber med saken

Byutviklingsbyråd Bård Folke Fredriksen (H) sier at det jobbes med reguleringsplanen for Oppsal senter nå, men at noen detaljer gjenstår.

– Vi er i diskusjon med Obos og Plan- og bygningsetaten om utearealer til barnehage, adkomst og turvei, sier byråden.

– Den nye planen vil gi et godt grunnlag for utvikling av et nytt og bedre nærsenter, med livsløpboliger som gir mer grunnlag for handel og en mer variert boligmasse på Oppsal, sier byråden.

LES OGSÅ:

Vil ikke ha høyhus på Oppsal senter

Vil ha barnehage og 120 boliger på Oppsal senter

Oppsal senter til politisk behandling

Vil ha lavere bygg på Oppsal senter

Obos vil ha flere boliger og p-plasser

Nekter ni etasjers blokker på Oppsal

Håper på enighet om Oppsal senter

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.