RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frykter skolekaos i Nordstrand-området


BEKYMRET: Julie Allergoth, som snakker for Ljan skole FAU, mener skolebehovsplanen 2012–22 løser kapasitetsproblemer i Bydel Nordstrand skole på en dårlig måte. Blant annet kan elever fra Karlsrud, Lambertseter og Kastellet måtte gå på Nordseter skole.
BEKYMRET: Julie Allergoth, som snakker for Ljan skole FAU, mener skolebehovsplanen 2012–22 løser kapasitetsproblemer i Bydel Nordstrand skole på en dårlig måte. Blant annet kan elever fra Karlsrud, Lambertseter og Kastellet måtte gå på Nordseter skole. Foto: Foto: Kristin Trosvik
Ljan skole FAU frykter at skolens elever ikke får plass ved bydelens ungdomsskoler.

NORDSTRAND: Torsdag legges Skolebehovsplanen 2012–2022 frem for bystyrets kultur- og utdanningskomité. Planen skisserer flere endringer ved skolestrukturen i Bydel Nordstrand. Blant annet ønsker Utdanningsetaten (UDE) å flytte Nordstrand vgs. til Sjømannsskolen.

Gamle Nordstrand vgs. skal brukes til ungdomsskole.

LES OGSÅ: Utdanningsetaten: – Alle får skoleplass i bydelen

Det er underkapasitet i områdene Karlsrud, Lambertseter og Kastellet. Utvidelse av Lambertseter skole har vært vurdert, men byantikvaren har vektlagt vern av denne skolen som Norges første drabantbyskole. UDE foreslår derfor at kapasitetsbehovet dekkes utenfor området ved å opprette tre barneskole-paralleller på Nordseter ungdomsskole.

Krass kritikk

Julie Allergoth, som snakker for Ljans skole FAU, har ikke mye godt å si om skolebehovsplanen.

– Vi har sendt en krass høringsuttalelse, hvor vi blant annet påpeker en feil i behovstallene, sier hun.

FAU har også sendt brev til byråden og vært i deputasjon i kultur- og utdanningskomiteen. Men responsen lar vente på seg.

– Hvis noen kunne vist oss at vi tar feil og at det vil være nok ungdomsskoleplasser i bydelen, så hadde jeg blitt utrolig glad. Men det er ingen som kan påpeke hvor vi tar feil i våre beregninger, sier hun.

Allergoth tror feilen oppsto med de tre foreslåtte barneskoleparallellene på Nordseter skole.

– Disse elevene er ikke medregnet i ungdomsskolebehovet, sier hun og legger til at de heller ikke finner Ljans skoles elever medregnet i ungdomsskolebehovet for Bydel Nordstrand. Ljan skole FAU har regnet ut at disse feilene gjør at bydel Nordstrand vil mangle to paralleller på ungdomsskoletrinnet fra rundt 2016.

Foreslår løsning

Allergoth synes også det er en håpløs løsning å sende barneskoleelever fra Lambertseter, Karlsrud og Kastellet til Nordseter.

– De yngste elevene er bare fem år. Skal de gå helt til Nordseter skole ved Ekebergveien? De må vel i så fall bli kjørt, sier Allergoth.

Ljan skole FAU har derfor skissert følgende løsning på kapasitetsproblemene: «Lambertseter skole bygges ut med én parallell på alle 10 trinnene. Kastellet skole omgjøres til en ren barneskole med fire paralleller. Nordseter skole forblir ren ungdomsskole og bygges ut med to paralleller.»

– Denne løsningen vil gi alle barna i bydelen plass på skolene i sitt naturlige nærområde – i tråd med fagre politiske løfter fra 2009 om at elevveksten skal møtes i områdene der barna bor, hevder Julie Allergoth.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere