RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frykter svindler


Etter å selv ha opplevd svindelforsøk fra noen som utga seg for å være hjemmesykepleier er ekteparet Steen bekymret over at de virkelige hjemmesykepleiren ikke legitimerer seg.
Etter å selv ha opplevd svindelforsøk fra noen som utga seg for å være hjemmesykepleier er ekteparet Steen bekymret over at de virkelige hjemmesykepleiren ikke legitimerer seg. Foto: Foto: Simen Sundsbø
Etter svindelforsøk reagerer ekteparet Eva og Rolf Svendsen på at hjemmesykepleien sjelden legitimerer seg når de kommer besøk.

BØLER: Folk flest ville tenke seg om både to og tre ganger før de slipper et vilt fremmed menneske inn i hjemmet sitt, men mange eldre er avhengige av ukentlig hjelp fra en fremmed for å klare hverdagen.

– Tatt alle svindelforsøk mot eldre i betraktning burde det være et minimum å få vite at dem man slipper inn er den den utgir seg for å være, mener Eva Steen.

Svindelforsøk

Ekteparet Eva og Rolf Steen opplevde at en fremmed utga seg for å være fra hjemmesykepleien.

De fattet mistanke, nektet personen å komme inn og ringte for å sjekke om det var noe som ikke stemte, hjemmesykepleien kunne bekrefte at personen ikke var fra dem.

Viser nesten aldri ID

I følge Eva Steen har det på tre år kun vært en eneste hjemmesykepleier som har vist legitimasjon uoppfordret. Hun synes det er ubehagelig å hele tiden måtte mase om legitimasjon, og noen ganger har ikke vikarer legitimasjon i det hele tatt.

Steen slipper aldri inn noen uten å ha sett legitimasjon. Hun er svært bekymret for at eldre som enten glemmer eller ikke tør å be om legitimasjon kan bli svindlet.

Ekteparet Steen får hjelp fra hjemmesykepleien på Bøler. De understreker at de er svært fornøyd med tilbudet i sin helhet, men håper at de i fremtiden kan slippe å mase om å få se legitimasjon.

Sjokkert

Avdelingssjef for rehabilitering og omsorg i Bydel Østensjø, Solveig Nyhamar, blir sjokkert når NordstrandsBlad forteller at hjemmesykepleierne ikke viser legitimasjon uoppfordret.

– Det skal de! Det har de stående ordre om. Jeg skal ringe og stramme dem opp med en gang! Sier Nyhamar, som lover å ordne opp.

Hun sier også at vikarer må ha bekreftelse på at de er fra hjemmesykepleien og ha personlig legitimasjon.

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere