Gå til sidens hovedinnhold

Frykter sykehuskrise

Byrådet i Oslo advarer mot å legge ned Aker sykehus.

OSLO: Det var tirsdag ettermiddag at byrådet i Oslo kom med advarselen.

– Jeg er redd vi nå organiseres rett inn i en sykehuskrise, sier byråd for eldre og sosiale tjenester, Sylvi Listhaug (FrP).

Enda flere til Ahus

Listhaug mener at det mest ideelle er at Aker forblir et lokalsykehus for Groruddalen.

– I 20 år framover vil Oslo få mellom 200–1000 flere borgere. I tillegg kommer eldrebølgen, og flere eldre lever lenger. Da kan vi ikke bygge ned sengekapasiteten på denne måten, sier hun.

Bydelene Grorud og Stovner ble overført til Akershus universitetssykehus (Ahus) for noen år tilbake. Ansatte i bydelene har påpekt misnøye. Likevel skal nå befolkningen i Bydel Alna overføres fra Aker sykehus til Ahus. Byrådet frykter nå nedleggelse av sykehuset, og et dårlig pasienttilbud.

– Vi frykter at resultatet av hovedstadsprosessen og organiseringen i Oslo universitetssykehus i realiteten betyr en nedleggelse av Aker sykehus, sier Listhaug.

– Til tross for at tilbudet ved Akershus universitetssykehus ikke er tilfredsstillende, vil Helse Sør-Øst overføre enda 160. 000 nye pasienter til dette sykehuset. Vi frykter konsekvensene av dette, sier hun og legger til at det hele trenger en solid evaluering.

Imot nedleggelse

Listhaug påpeker at dersom Oslo ikke får beholde sykehuset som et lokalsykehus er det viktig å i hvert fall holde dørene åpne. Hun er redd en nedleggelse vil få omfattende konsekvenser.

– Det er nettopp derfor vi ber om denne evalueringen. Nå som Oslo er i vekst er jeg redd en nedleggelse vil gå ut over befolkningen, sier hun.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her